ΕΛΛΑΔΑ

Κλειστά τα καταστήματα και αυτή την Κυριακή - Πότε θα λειτουργήσουν τελικά

Κλειστά τα καταστήματα και αυτή την Κυριακή - Πότε θα λειτουργήσουν τελικά
Τι ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Κλειστά θα είναι τελικά τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης, ορίζοντας νέα ημερομηνία την επόμενη Κυριακή, στις 27 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει της αρχικής τροπολογίας του αρμόδιου υπουργείου τα καταστήματα θα άνοιγαν την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου δηλαδή στις 6 του μήνα ωστόσο λόγω της κακοκαιρίας «στη χώρα, αποφασίστηκε η Κυριακή με ανοιχτά καταστήματα να «μεταφερθεί» στις 13 Νοεμβρίου.

Με σημερινή ανακοίνωση η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά την Κυριακή 13 Νοεμβρίου αλλά θα είναι ανοικτά την Κυριακή 27 Νοεμβρίου. Το προαιρετικό ωράριο λειτουργίας είναι από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Γιατί άλλαξε η ημερομηνία

Σύμφωνα με όσα επισημαίνουν στο CNN Greece από το αρμόδιο υπουργείο, η απόφαση αυτή ελήφθη καθώς την προσεχή Κυριακή θα διεξαχθεί ο Μαραθώνιος με αποτέλεσμα η μετακίνηση των πολιτών προς τα εμπορικά καταστήματα να είναι δύσκολη.

Παράλληλα λόγω της Black Friday που είναι φέτος την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου κρίθηκε ότι τα ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή που θα την ακολουθεί, δηλαδή στις 27 του μήνα, θα βοηθούσε περισσότερο τόσο τους καταναλωτές όσο και τις επιχειρήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ