ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Ινδαρέ: Αθώοι λόγω αμφιβολιών ο σκηνοθέτης και οι γιοι του-«Έπεσαν θύματα αστυνομικής βίας»

Υπόθεση Ινδαρέ: Αθώοι λόγω αμφιβολιών ο σκηνοθέτης και οι γιοι του-«Έπεσαν θύματα αστυνομικής βίας»
Στην αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας έκανε ξεκάθαρα λόγο για «εξιλαστήρια θύματα» προτείνοντας την απαλλαγή τους «όχι λόγω αμφιβολιών, αλλά γιατί δεν τέλεσαν τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται» EUROKINISSI/ ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές και οι δύο γιοι του, Φίλιππος και Ιάσονας.

Οι παραπάνω κατηγορούνταν για σειρά πλημμελημάτων (βία κατά υπαλλήλων, εξύβριση, απείθεια, διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας κ.ά.), σχετικά με τα όσα συνέβησαν στις 18 Δεκεμβρίου 2019, κατά τη διάρκεια εκκένωσης κατάληψης κτηρίου, δίπλα στο σπίτι τους, στο Κουκάκι. Παράλληλα, έπαυσε υφ’ όρων την ποινική δίωξη για τα αδικήματα της απείθειας και της εξύβρισης.

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων ανακοίνωσε πως διατηρεί «επιφυλάξεις» για το εάν τελέστηκαν οι πράξεις για τις οποίες κατηγορούνταν, ενώ η εισαγγελέας που πρότεινε επίσης την αθώωσή τους υποστήριξε πως οι κατηγορούμενοι ήταν εκείνοι που «υπέστησαν ωμή αστυνομική βία και ήταν τα εξιλαστήρια θύματα μιας οργανωμένης αλλά μη επιτυχημένης αστυνομικής επιχείρησης».

Η πρόεδρος της έδρας μάλιστα, μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου απευθυνόμενη στον σκηνοθέτη και τον ένα από τους δυο γιους του είπε: «Μπορείτε να φύγετε δεν υπάρχει λόγος να είστε ακόμη εκεί».

«Έγιναν θύματα τυφλής, ωμής, αυθαίρετης αστυνομικής βίας»

Στην αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας έκανε ξεκάθαρα λόγο για «εξιλαστήρια θύματα» προτείνοντας την απαλλαγή τους «όχι λόγω αμφιβολιών, αλλά γιατί δεν τέλεσαν τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται».

Στην αγόρευσή της η εισαγγελέας κατέγραψε τις αντιφάσεις στις καταθέσεις των αστυνομικών επικαλούμενη τις μαρτυρίες γειτόνων, οι οποίοι είδαν τους τρεις κατηγορούμενους στο μπαλκόνι του σπιτιού τους κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της αστυνομίας για την εκκένωση της κατάληψης.

Η εισαγγελέας εστίασε στο βίντεο, το οποίο προβλήθηκε στο δικαστήριο σημειώνοντας πως «δεν αφήνει αμφιβολία ότι άλλοι ήταν εκείνοι που έκαναν τα αδικήματα και άλλοι οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι βρίσκονταν στο σπίτι τους».

Επιπλέον, τόνισε ότι από την κατ’ οίκον έρευνα αλλά και την εξέταση γενετικού υλικού δεν υπήρξε εύρημα που να συνδέει την οικογένεια Ινδαρέ με την κατάληψη ενώ συμπλήρωσε πως σε προγενέστερο χρόνο ο σκηνοθέτης είχε επικοινωνήσει με τη διοίκηση του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», στο οποίο ανήκει το υπό κατάληψη κτίριο , για να την ενημερώσει σχετικά με την κατάσταση που επικρατούσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ