ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 49χρονου που «έγδυνε» αυτοκίνητα

Θεσσαλονίκη: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 49χρονου που «έγδυνε» αυτοκίνητα
Η αξία των κλοπιμαίων υπερβαίνει τις 66.000 ευρώ EUROKINISSI (Φωτογραφία αρχείου)

Με εισαγγελική διάταξη δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 49χρονου που κατηγορείται ότι συστηματικά έκλεβε εξαρτήματα από σταθμευμένα αυτοκίνητα στη Θεσσαλονίκη, από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 49χρονου που κατηγορείται ότι έκλεβε εξαρτήματα από σταθμευμένα αυτοκίνητα, όπως ελαστικά, ζάντες κ.ά., με την εις βάρος του αποδιδόμενη δράση να περιλαμβάνει συνολικά 44 «χτυπήματα» και την αξία των κλοπιμαίων να υπερβαίνει τις 66.000 ευρώ, έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ, κατόπιν εισαγγελικής διάταξης.

Σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για διακεκριμένες κλοπές, ενώ μετά την απολογία του στον ανακριτή Θεσσαλονίκης κρίθηκε προφυλακιστέος.

Δείτε τα στοιχεία του 59χρονου πατώντας εδώ.

Η δράση του 49χρονου φαίνεται να ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο. Έκτοτε φαίνεται ότι πραγματοποίησε - είτε μόνος του είτε μαζί με συνεργό του - τη μία κλοπή μετά την άλλη, επιλέγοντας οχήματα που ήταν σταθμευμένα σε πυλωτές πολυκατοικιών αλλά και σε δρόμους, κυρίως στην ανατολική Θεσσαλονίκη και στο κέντρο της πόλης.

Για τον εντοπισμό των δραστών το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης είχε συστήσει ειδική ομάδα. Ο 49χρονος συνελήφθη στα τέλη του προηγούμενου μήνα, όταν, από κοινού με τον συνεργό του, αφαίρεσαν τρία ζαντολάστιχα από αυτοκίνητο στην περιοχή της Ανάληψης. Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του βρέθηκαν εξαρτήματα αυτοκινήτων (πόρτες, ηλεκτρικοί αισθητήρες, κάμερες κ.ά.) όπως επίσης και εργαλεία, ασύρματα χειριστήρια συναγερμών και θυρών γκαράζ, κλειδιά οχημάτων κ.ά.

Όπως ανακοινώθηκε, η εισαγγελική διάταξη διάρκειας τριών μηνών αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των αδικημάτων που τελέστηκαν καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτού και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 2310-388328, 2310-388318 και 2310-388320 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ