ΕΛΛΑΔΑ

Οι αντιδράσεις των επιβατών στο αεροσκάφος που επέστρεψε στο «Ελ. Βενιζέλος» συνοδεία F-16

Οι αντιδράσεις των επιβατών στο αεροσκάφος που επέστρεψε στο «Ελ. Βενιζέλος» συνοδεία F-16
H αναγκαστική προσγείωση στην Αθήνα έγινε με εντολή του Κέντρoυ Συνδυασμένων Αεροπορικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ (CAOC) Screen Grab / YouTube

Με συνολικά 209 επιβάτες και 18 άτομα πλήρωμα επέστρεψε στο «Ελ. Βενιζέλος» η πτήση ΕΚ209 για Νέα Υόρκη της Emirates, μετά την ενημέρωση των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ ότι μεταξύ των επιβατών υπάρχει ύποπτος για τρομοκρατία.

Η πτήση απογειώθηκε μεν για Νέα Υόρκη, το αεροπλάνο βγήκε από το FIR Αθηνών, έφτασε στην Ιταλία ωστόσο, πριν μπει στη Γαλλία του απαγορεύτηκε η είσοδος στο FIR Παρισιού.

Ξεκίνησε κύκλους και ο πιλότος πήρε την απόφαση να γυρίσει πίσω γιατί δεν έφταναν τα καύσιμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, 120 μίλια Νοτιοδυτικά Καλαμάτας, το CAOC (Κέντρo Συνδυασμένων Αεροπορικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ) έδωσε εντολή για «A Scramble», και στις 21:09 ζευγάρι F-16 της Μοίρας 340 απογειώθηκε από την Κρήτη ώστε να το συνοδεύσει για να προσγειωθεί στο Ελ. Βενιζέλος.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησαν στο Twitter διακρίνονται επιβάτες της πτήσης να αποβιβάζονται, αλλά ο ύποπτος να παραμένει στη θέση του, καθώς του έχει απαγορευτεί η έξοδος από το αεροπλάνο.

Στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας βρίσκονται κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής και πυροτεχνουργοί.

Νωρίτερα, μία ακόμα πτήση της Emirates υποβλήθηκε σε έλεγχο με βάση τις ίδιες πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, ωστόσο εκείνο το αεροπλάνο δεν είχε ακόμη απογειωθεί όταν ελέγχθηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ