ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Δυναμικό παρών στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Δυναμικό παρών στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο
Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κ. Αντώνης Αυγερινός είπε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους βοήθησαν για να γίνει με επιτυχία η διοργάνωση Intime

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην επιτυχή διεξαγωγή του 39ου Αυθεντικού Mαραθωνίου Αθήνας.

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κ. Αντώνης Αυγερινός έκανε τη δήλωσή του στο Newsbomb.gr για τη σημερινή ημέρα, δίνοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους βοήθησαν για να γίνει με επιτυχία η διοργάνωση.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δρομείς ευχαριστούσαν τους εθελοντές, τους νοσηλευτές και το μόνιμο προσωπικό καθώς με την παρουσία τους έκαναν καταλυτική την επιτυχία του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου.

Η δήλωση του κ. Αυγερινού

«Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός έδωσε και πάλι ένα δυναμικό παρόν στον σημερινό Αυθεντικό Μαραθώνιο της πατρίδας μας.

Η συμμέτοχή των εθελοντών μας, αλλά και του μονίμου προσωπικού των πτυχιούχων νοσηλευτριών μας, ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Περισσότεροι από 200 εθελοντές και νοσηλεύτριες καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής, αλλά και σε όλους τους υγειονομικούς σταθμούς και ιατρεία προσέφεραν τις υπηρεσίες τους, για να μπορέσουν οι δρομείς να ανακουφιστούν από τα τραύματά τους και να μπορέσουν να συνεχίσουν τον αγώνα και να τερματίσουνε με υγεία.

Είμαστε υπερήφανοι για την προσφορά τους, χαίρουμε, τους επαινούμε και κλείνω με τις χαρακτηριστικές συγκινητικές ευχαριστίες πολλών δρομέων, οι οποίοι χαρακτήρισαν την παρουσία του ΕΡΣ καταλυτική για την επιτυχία του Μαραθωνίου.»

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός για την προσφορά στον Μαραθώνιο

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην επιτυχή διεξαγωγή του 39ου Αυθεντικού Mαραθωνίου Αθήνας.

Συγκεκριμένα, περίπου 200 εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες του Ε.Ε.Σ, απ’ όλη την Ελλάδα, παρείχαν πρωτοβάθμια υγειονομική κάλυψη, από την αφετηρία και σε όλη τη διαδρομή, μέχρι τον μεγάλο τερματισμό στο Καλλιμάρμαρο. Επίσης, οι πτυχιούχες νοσηλεύτριες του Ε.Ε.Σ. σε όλα τα ιατρεία προσέφεραν πολύτιμες υπηρεσίες στην περιποίηση των τραυμάτων των αθλητών.

Λόγω του μεγάλου αριθμού συμμετεχόντων υπήρξαν εκατοντάδες περιστατικά που χρειάστηκαν την άμεση επέμβαση του Ε.Ε.Σ. Συγκινημένοι οι δρομείς ευχαρίστησαν του εθελοντές του Ε.Ε.Σ. για την τεράστια προσφορά τους, λέγοντας επιγραμματικά ότι «χωρίς εσάς δεν θα μπορούσαμε να έχουμε τερματίσει».

Σημειώνεται ότι, στον 39ο αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, έλαβαν μέρος και εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, γεμίζοντας υπερηφάνεια τις απανταχού Ερυθροσταυρίτισσες και Ερυθροσταυρίτες.

Ο Ε.Ε.Σ. απέδειξε για άλλη μία φορά ότι είναι ο ακαταμάχητος στυλοβάτης και πρωτεργάτης στην επιτυχή διεξαγωγή των μεγάλων αθλητικών γεγονότων της Ελλάδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ