ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη Πούτιν: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Επίσκεψη Πούτιν: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
EUROKINISSI/ ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τις 14:00 το μεσημέρι θα προχωρήσει η Τροχαία, ενόψει της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος αναμένεται να φτάσει στις 15:30 στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Οι ρυθμίσεις αυτές περιλαμβάνουν κλειστούς δρόμους και τη σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας στη διαδρομή από το αεροδρόμιο μέχρι το κέντρο της Αθήνας.

Ειδικότερα, από τις 15.00 έως τις 17.00 θα υπάρξουν κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στην Κατεχάκη, ενώ σύμφωνα με το σχεδιασμό της αστυνομίας θα υπάρχει ισχυρή αστυνομική παρουσία κάθε 30 μέτρα.

Οι μετακινήσεις του Πούτιν προς το κέντρο της Αθήνας θα είναι σύντομες, ενώ σύμφωνα με τα πλάνα της Τροχαίας οι δρόμοι στους οποίους θα διέρχεται η αυτοκινητοπομπή θα αποκλείονται τουλάχιστον μισή ώρα πριν τη διέλευση των οχημάτων του Ρώσου προέδρου.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και οι αποκλεισμοί δρόμων θα διαρκέσουν έως τις 10 το βράδυ, ενώ ανάλογη κινητοποίηση θα γίνει και το πρωΐ του Σαββάτου, οπότε και θα αναχωρήσει για το Άγιον Όρος και την επίσκεψή του εκεί και συγκεκριμένα στη ρωσική Μονή του Αγίου Παντελεήμονος.

Mε εντολή της αστυνομίας θα κλείσει σήμερα από 18.45 έως 20.30 o σταθμός Ευαγγελισμός του μετρό.

Σημειώνεται ότι για την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου έχουν επιστρατευτεί 2.500 αστυνομικοί από την ελληνική αστυνομία, οι οποίοι θα βρίσκονται στους δρόμους της Αθήνας, ενώ ως μέτρο πρόληψης έχουν τοποθετηθεί μηχανισμοί εντοπισμού βομβών σε διάφορα σημεία.

Πρόγραμμα επίσκεψης Βλαντίμιρ Πούτιν

15.30-15.45: 'Άφιξη του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν και της συνοδεύουσας Αντιπροσωπείας στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» (Πύλη 9, Αίθουσα Επισήμων Α΄) με ειδική πτήση.

Ανεπίσημη Τελετή Υποδοχής.

Την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας υποδέχεται εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης ο υπουργός Εθνικής 'Άμυνας Παναγιώτης Καμμένος.

16.30-16.55: Συνάντηση του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο .

17:00: 'Άφιξη του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κ. Πούτιν, στο Μέγαρο Μαξίμου.

17:05-17:35: Κατ' ιδίαν συνάντηση του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κ. Πούτιν, με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

17:35-18:35: Γεύμα Εργασίας - διευρυμένες συνομιλίες των δύο Αντιπροσωπειών.

18:35-18:55: Υπογραφή Συμφωνιών.

18:55-19:25: Δηλώσεις του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κ. Πούτιν, και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, προς τα ΜΜΕ.

Αναχώρηση του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της συνοδεύουσας Aντιπροσωπείας για το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, όπου στις 20.05 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση υπό την παρουσία και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας και η συνοδεύουσα Αντιπροσωπεία θα αναχωρήσουν για το ξενοδοχείο τους στην Βουλιαγμένη.

Το Σάββατο ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη με ειδική πτήση όπου στον Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» θα τον υποδεχθεί, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, ο υπουργός Εξωτερικών Νικόλαος Κοτζιάς.

Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα αναχωρήσει για το Λιμάνι της Τρυπητής και στη συνέχεια θα μεταβεί με σκάφος στις Καρυές όπου θα γίνει επίσημη υποδοχή από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Θα ακολουθήσει προσκυνηματική μετάβαση του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Άγιο Όρος και η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με ανεπίσημη τελετή προπομπής στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» από όπου ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα αναχωρήσει με ειδική πτήση. (20:45)

Τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας προπέμπει εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης ο υφυπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Αμανατίδης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ