ΕΛΛΑΔΑ

Κλήτευση της συντρόφου του Φύσσα ζητούν οι συνήγοροι υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής

Κλήτευση της συντρόφου του Φύσσα ζητούν οι συνήγοροι υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής
Ο Γιάννης Λαγός, για ακόμα μια φορά επιχείρησε να δυναμιτίσει τη διαδικασία προκαλώντας ένταση κατά τη διάρκεια της δίκης Eurokinissi / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Την κλήτευση της συντρόφου του Παύλου Φύσσα, προκειμένου να καταθέσει στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών ζητά εκ νέου μερίδα των συνηγόρων υπεράσπισης της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Το εν λόγω αίτημα είχε διατυπωθεί επανειλημμένα σε προηγούμενες δικάσιμους προφορικά, με την πρόεδρο της έδρας να εξηγεί ρητά πως όποιος επιθυμεί μπορεί να το καταθέσει εγγράφως.

Η σύντροφος του Παύλου Φύσσα έχει καταθέσει σε αστυνομικές και ανακριτικές αρχές μετά τη δολοφονία, ενώ δεν έδωσε το «παρών» στη δίκη σε πρώτο βαθμό. Το αίτημα που κατατέθηκε σήμερα, ζήτα να εντοπιστεί μέσω ΑΑΔΕ η διεύθυνση της κοπέλας, με την εισαγγελέα της έδρας να προτείνει την απόρριψή του, επικαλούμενη παραβίαση φορολογικού απορρήτου. Ωστόσο η υπεράσπιση επανήλθε ζητώντας να αποσταλεί αίτημα του δικαστηρίου στην Αρχή προκειμένου να διαβιβάσει την διεύθυνση της γυναίκας.

Ο Γιάννης Λαγός, για ακόμα μια φορά επιχείρησε να δυναμιτίσει τη διαδικασία προκαλώντας ένταση, θέτοντας θέμα κλήτευσης συγκεκριμένου αστυνομικού που συντόνισε το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, την επιχείρηση των αστυνομικών.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου του ζήτησε να μην αγορεύει κατά τη διάρκεια που εκείνος σηκώθηκε προκειμένου να εξετάσει τον μάρτυρα, με τον Γ. Λαγό να φωνάζει «Αισθάνομαι προσβεβλημένος από την διαδικασία. Η δίκη είναι προμελετημένη και η απόφαση έχει παρθεί».

Πρόεδρος: Έχετε ερώτηση;

Γ. Λαγός: Εσείς έχετε απάντηση; Ζήτω η Δημοκρατία σας! Δεν θα περάσετε εύκολα όπως την πρώτη φορά. Θα το εξευτελίσω το δικαστήριο σας. Θα ακουστούν όλα.

Στο σημείο αυτό η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε και πάλι την απομάκρυνσή του από την αίθουσα. Αμέσως μετά τον λόγο έλαβε ο συνήγορος του Κ. Πλεύρης ο οποίος εξέφρασε το… παράπονο ότι το δικαστήριο «του στερεί υπερασπιστικά του δικαιώματα».

Πρόεδρος: Κάνετε αίτηση εξαίρεσης;

Πλεύρης: Όχι. Εκφράζω το παράπονό μου.

Τέλος, η υπεράσπιση ζήτησε να αρθεί το απόρρητο των επικοινωνιών των φίλων του Παύλου Φύσσα, ώστε, καθώς όπως ισχυρίζονται όσο διαρκούσε ο ποδοσφαιρικός αγώνας, «κάτι έγινε μέσα στην καφετέρια» που ανάγκασε τον Φύσσα, τη φίλη του και έναν ακόμη που ήταν μαζί τους, «να καλέσουν στο μαγαζί και άλλα άτομα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ