ΕΛΛΑΔΑ

Αποκλεισμένο το κέντρο της Αθήνας λόγω Πούτιν- Όλες οι ρυθμίσεις

Αποκλεισμένο το κέντρο της Αθήνας λόγω Πούτιν- Όλες οι ρυθμίσεις
CNN Greece

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της πρωτεύουσας εξαιτίας της επίσκεψης του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν

Τα μέτρα ασφάλειας έχουν ξεκινήσει να εφαρμόζονται ήδη από τις 14:00.

Aυτή τη στιγμή είναι κλειστή η λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας, από το Σύνταγμα έως το ύψος του Χίλτον.

Έχουν αποκλειστεί όλοι οι δρόμοι γύρω από το Μέγαρο Μαξίμου και το Προεδρικό Μέγαρο. Μερικοί από αυτούς είναι η Ηρώδου Αττικού, η Λυκείου, η Ριζάρη, η Ρηγίλλης και η Μελέαγρου.

final 5
final 4

Υπάρχουν ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά της ΕΛΑΣ περιμετρικά στα στενά όπου ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα βγάζουν για να κάνουν έλεγχους. Η αστυνομική παρουσία είναι ισχυρή αλλά διακριτική. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ έχουν διατεθεί 2500 άντρες, οι οποίοι θα βρίσκονται στους δρόμους της Αθήνας, ενώ ως μέτρο πρόληψης έχουν τοποθετηθεί μηχανισμοί εντοπισμού βομβών σε διάφορα σημεία.

final 3
final 2

Από το μεσημέρι και μετά δεν θα επιτρέπεται η διέλευση των οχημάτων από το αεροδρόμιο μέχρι την Κατεχάκη. Σημειώνεται ότι τον Ρώσο πρόεδρο συνοδεύει η προεδρική φρουρά 70 ατόμων, οι οποίοι είναι άντρες των ρωσικών εδικών δυνάμεων.

final 7

Κλειστό και το μετρό

Κλειστός θα παραμείνει σήμερα, από τις 18:45 έως τις 20:30, ο σταθμός του μετρό «Ευαγγελισμός» μετά από υπόδειξη της αστυνομίας, λόγω της επίσκεψης του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι συρμοί του μετρό θα διέρχονται από τον σταθμό χωρίς, όμως, να πραγματοποιούν στάσεις. Ο σταθμός θα ανοίξει με νεότερη εντολή της ΕΛΑΣ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ