Ρούλα Πισπιρίγκου: Προθεσμία να απολογηθεί στις 25 Νοεμβρίου για Μαλένα και Ίριδα
Νέα προθεσμία για τις 25 Νοεμβρίου ζήτησε και έλαβε η Ρούλα Πισπιρίγκου.
Η 34χρονη κατηγορουμένη μετήχθη νωρίς το πρωί από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατείται, στο γραφείο της 35ης τακτικής ανακρίτριας προκειμένου να απολογηθεί για το αδίκημα της «ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή» για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιων της -της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας.
Ωστόσο, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του συνηγόρου υπεράσπισής της Αλέξη Κούγια ζήτησε και της δόθηκε ολιγοήμερη προθεσμία προκειμένου να λάβει γνώση των στοιχείων της δικογραφίας και να προετοιμάσει την υπερασπιστική της γραμμή.
Η 34χρονη, κατηγορούμενη ήδη για ανθρωποκτονία αλλά και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της Τζωρτζίνας, θεωρείται υπαίτια για την δολοφονία της Μαλένας, 3,5 ετών, στις 13 Απριλίου 2019 ενώ το κοριτσάκι είχε κάνει επιτυχή θεραπεία για «λεμφαδενίτιδα τραχήλου δεξιάς γνάθου» αλλά και της μόλις έξι μηνών Ίριδας στις 21 Μαρτίου 2021.
Οι δικαστικές αρχές θεωρούν ότι τα δύο μικρότερα παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη κατέληξαν από εγκληματικές ενέργειες της μητέρας τους η οποία αναμένει ήδη τον προσδιορισμό της δίκης της για την υπόθεση της Τζωρτζίνας που κατέληξε τον Ιανουάριο του 2022.
Σύμφωνα με τον κ. Αλέξη Κούγια, συνήγορο της 34χρονης γυναίκας, όλη η ποινική υπόθεση που εκτυλίσσεται σε βάρος της εντολέως του, αποτελεί «μια άνευ προηγουμένου δικαστική πλάνη» που οφείλεται εν πολλοίς σε λάθος εκτιμήσεις ιατροδικαστών.
Η υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου έχει δηλώσει πως θα προσέλθει στην Ανάκριση αμφισβητώντας τα στοιχεία της έρευνας των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα οι οποίοι, κατόπιν εντολής που έλαβαν από την Εισαγγελία, ερεύνησαν τους φακέλους των δύο παιδιών και συνέταξαν έκθεση σύμφωνα με την οποία οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας προκλήθηκαν από εξωγενείς παράγοντες και δεν αποδίδονται σε προϋπάρχοντα παθολογικά αίτια.
Η πλευρά της κατηγορούμενης φαίνεται να έχει στην διάθεση της άλλες επιστημονικές θέσεις και εξηγήσεις για τα ζητήματα που θέτουν οι δικαστικές αρχές.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στην ανακρίτρια εκ νέου η Πισπιρίγκου – Αναμένεται να ζητήσει νέα προθεσμία
Ρούλα Πισπιρίγκου: Η απάντηση Κούγια στην ΕΛΑΣ για τα περί ξυλοδαρμού της κατηγορούμενης στη ΓΑΔΑ
Ρούλα Πισπιρίγκου: Προθεσμία να απολογηθεί για Μαλένα και Ίριδα στις 16 Νοεμβρίου
Τι γνωρίζουμε για τον θάνατο ερευνήτριας από πανώλη στη Ρωσιά - Σε καραντίνα σχεδόν 200 άτομα
12:08
Morgan Stanley για METLEN: Σύσταση «Overweight» με τιμή-στόχο τα 5600 ευρώ
12:00
Υεμένη: Ο πρόεδρος αλ Αλίμι μιλά για έφοδο με σκοπό την ανακατάληψη του συνόλου της χώρας
11:59
Ο «Βασιλιάς του Βαλς» André Rieu έρχεται στο TELEKOM Center Athens την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2027
11:44