ΕΛΛΑΔΑ

Μεσολόγγι: Η Βυρωνική Εταιρεία τίμησε τη μνήμη του Γερμανού φιλέλληνα στρατηγού Καρλ Νόρμαν

Μεσολόγγι: Η Βυρωνική Εταιρεία τίμησε τη μνήμη του Γερμανού φιλέλληνα στρατηγού Καρλ Νόρμαν
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Βυρωνικής Εταιρίας προς τιμήν του Γερμανού φιλέλληνα στρατηγού Καρλ Νόρμαν φον Έρενφελς facebook / nikos papalexis

Εκδήλωση προς τιμήν του Γερμανού φιλέλληνα στρατηγού Καρλ Νόρμαν φον Έρενφελς, με αφορμή τα διακόσια χρόνια από τον θάνατό του, πραγματοποιήσε η Βυρωνική Εταιρεία την Κυριακή (13/11) στο Μεσολόγγι.

Στην κατάμεστη αίθουσα της Βυρωνικής Εταιρείας, και μετά τους χαιρετισμούς που απηύθυναν η πρόεδρός της κ. Ροδάνθη Φλώρου και ο αντιδήμαρχος Μεσολογγίου κ. Νίκος Καραπάνος, πλήθος ακροατών παρακολούθησε την ομιλία του επίτιμου καθηγητή του Πολυτεχνείου της Δρέσδης και επιμελητή της Φιλελληνικής Βιβλιοθήκης των Εκδόσεων Παρισιάνου Κώστα Παπαηλιού με θέμα «Στρατηγός Νόρμαν. Από το Έρενφελς στο Μεσολόγγι».

Ακολούθησε η ανάγνωση τριών επιστολών του στρατηγού Νόρμαν υπό τη συνοδεία της σονάτας για πιάνο αρ. 1 του Μπετόβεν. Μετά το πέρας της εκδήλωσης και μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Γερμανών πεσόντων στο Μεσολόγγι από τον αντιδήμαρχο Μεσολογγίου κ. Νίκο Καραπάνο, την πρόεδρο της Βυρωνικής Εταιρείας κ. Ροδάνθη Φλώρου και τον Κώστα Παπαηλιού και τη Μαργαρίτα Παπαηλιού-Παρισιάνου, εκ μέρους των απογόνων του στρατηγού Νόρμαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ