ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη για Μάτι: Διακοπή για τις 18 Νοεμβρίου - Αντίδραση συγγενών στην παρουσία χειριστών ελικοπτέρων

Δίκη για Μάτι: Διακοπή για τις 18 Νοεμβρίου - Αντίδραση συγγενών στην παρουσία χειριστών ελικοπτέρων
«Που ήσασταν εκείνη την ημέρα; Εμείς ένα ελικόπτερο είδαμε μόνο» φώναζαν οι συγγενείς στους μάρτυρες από την Προσβεστική EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Για τις 18 Νοεμβρίου διεκόπη η δίκη για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι αφού προηγουμένως ολοκληρώθηκε η διαδικασία παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας από συγγενείς νεκρών, εγκαυματιών και πυρόπληκτων.

 

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων της Αθήνας συγγενείς θυμάτων αντέδρασαν έντονα, στην παρουσία στη δικαστική αίθουσα, στελεχών της πυροσβεστικής και κυρίως των χειριστών των ελικοπτέρων οι οποίοι έχουν κληθεί ως μάρτυρες στην υπόθεση.

«Που ήσασταν εκείνη την ημέρα; Εμείς ένα ελικόπτερο είδαμε μόνο» φώναξαν με την πρόεδρο της έδρας να ζητά από όλους να σεβαστούν τη διαδικασία.

«Εδώ δεν ήρθατε για να βγάλετε ούτε τον πόνο ούτε την αγανάκτηση σας. Εδώ ήρθατε για να έχετε μία δίκαιη δίκη. Την αγανάκτηση σας θα την αφήσετε έξω από την πόρτα γιατί έτσι γίνονται οι δίκες, είναι σαν προσευχή», τόνισε χαρακτηριστικά η πρόεδρος.

Στο δικαστήριο υποβλήθηκε και αίτημα προκειμένου να καταθέσουν ως πρώτοι μάρτυρες στην εκδικαζόμενη υπόθεση οι πραγματογνώμονες του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς βρίσκονται από την 93η θέση και κάτω στον κατάλογο των μαρτύρων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ