Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα
Στο Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο ξεκίνησε η δίκη για την υπόθεση της δολοφονίας του 85χρονου συγγραφέα, Μένη Κουμανταρέα, το βράδυ της 5ης προς 6η Δεκεμβρίου 2014 στην Κυψέλη, με κατηγορούμενους δύο άντρες, στους οποίους καταλογίζεται πως σκότωσαν τον λογοτέχνη, με σκοπό την ληστεία.
Για την δολοφονία του συγγραφέα, στο εδώλιο κάθονται ο 27χρονος Στέφαν Ματεσαρενάου και ο 30χρονος Κοσμίν Γκαϊτάν, από τη Ρουμανία, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της απόπειρας ληστείας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου οι δύο αρνήθηκαν όσα τους αποδίδονται στο κατηγορητήριο, στάση που είχαν κρατήσει και κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, όπου ο ένας απέδιδε στον άλλο τη δολοφονία, αποδεχόμενοι πως είχαν πάει στο σπίτι του θύματος με σκοπό ο νεαρότερος να ζητήσει χρήματα από τον συγγραφέα, καθώς είχαν μακροχρόνια φιλική σχέση.
Σήμερα, ενώπιον του δικαστηρίου, ο 27χρονος, ο οποίος γνώριζε τον συγγραφέα, υποστήριξε ότι δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο «στον Μένη, αλλά και σε κανέναν άλλο» και πως δεν είναι ούτε κλέφτης, ούτε αλήτης.
Ο 30χρονος συγκατηγορούμενός του είπε ότι δεν γνώριζε το θύμα και πως όσα χρόνια είναι στην Ελλάδα δεν έχει κάνει τίποτα παράνομο.
Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτή, μετά από αντιρρήσεις των υπερασπιστών των κατηγορουμένων, Αλέξη Κούγια και Παναγιώτη Μπαλακτάρη, τη δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής που υποβλήθηκε από πρώτη εξαδέλφη του συγγραφέα.
Η δίκη θα συνεχιστεί τον Ιούνιο.
SPONSORED
Πανελλήνιες 2026: Το πρόγραμμα των εξετάσεων - Χρήσιμες συμβουλές για τους υποψηφίους
13:55
Ένα μεσαιωνικό βιβλίο στη Ρώμη έκρυβε το παλαιότερο αγγλικό ποίημα
13:44
Γιατί ο πίνακας του Πικάσο που σόκαρε τον κόσμο πριν 100 χρόνια συνεχίζει να προκαλεί
13:33
Πάνω από 100 drones στη «μάχη» των πυρκαγιών φέτος - Πόσα θα διατεθούν σε κάθε περιοχή
13:22