ΕΛΛΑΔΑ

Ειδικό Δικαστήριο: Απόντες Νίκος Παππάς και Χρήστος Καλογρίτσας

Ειδικό Δικαστήριο: Απόντες Νίκος Παππάς και Χρήστος Καλογρίτσας
«Η δίωξή μου είναι πολιτική» αναφέρει ο Νίκος Παππάς

Με άδεια τα εδώλια των κατηγορουμένων ξεκίνησε σήμερα το μεσημέρι η δίκη ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα για την υπόθεση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016.

Πριν από την έναρξη της δίκης οι δικηγόροι του πρώην υπουργού Επικρατείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ενημέρωσαν τους δημοσιογράφους ότι ο εντολεας τους δεν θα θα παρίσταται στο Ειδικό Δικαστήριο.

Ειδικότερα στην έγγραφη δήλωση που διένειμαν οι δικηγόροι του, ο Νίκος Παππάς, αναφέρει:

«Με τη δίκη που αρχίζει σήμερα ο κύριος Μητσοτάκης προσβάλλει βάναυσα, με πρωτοβουλία και ευθύνη του, τη Δικαιοσύνη και το πολιτικό σύστημα.

Ο βασικός υπεύθυνος του θεσμικού ξεπεσμού της πατρίδας μας εργαλειοποιεί τη Δικαιοσύνη. Σεβόμενος σε κάθε περίπτωση την ανεξαρτησία της, δεν θα συμβάλω σε αυτήν την εργαλειοποίηση.

Η δίωξή μου είναι πολιτική.

Η στάση μου συνεπώς δεν μπορεί παρά να είναι πολιτική.

Ως υπουργός της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, συνέβαλα ώστε να μπει για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο, να εφαρμοστεί το Σύνταγμα, να μπει τέρμα στην ασυδοσία και για πρώτη φορά να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου.

Αυτή την αλήθεια καμία δίωξη δεν μπορεί να την κρύψει».

Μάλιστα οι συνήγοροι υπεράσπισης του Νίκου Παππά ενημέρωσαν το δικαστήριο ότι δεν θα υποβληθούν ενστάσεις καθώς πρόθεση του εντολέα τους είναι να αθωωθεί επί της ουσίας.

Από την πλευρά του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, ο συνήγορος υπεράσπισής του ζήτησε να μην ξεκινήσει σήμερα η εξέταση μαρτύρων, καθώς ο έτερος συνήγορος υπεράσπισης Ανδρέας Λοβέρδος απουσιάζει στο εξωτερικό και θα επιθυμούσε να είναι παρών στην επόμενη συνεδρίαση ώστε να υποβάλει ερωτήσεις.

Κατόπιν αυτού το δικαστήριο διέκοψε για τις 22 Νοεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ