ΕΛΛΑΔΑ

Κιβωτός του Κόσμου: Ο πατέρας Αντώνιος και άλλα τρία πρόσωπα στο «κάδρο» των ερευνών

Κιβωτός του Κόσμου: Ο πατέρας Αντώνιος και άλλα τρία πρόσωπα στο «κάδρο» των ερευνών
Ο 19χρονος στην κατάθεσή του φέρεται να υποστήριξε ότι το καλοκαίρι του 2021 είχε πέσει στη Χίο θύμα ασελγών πράξεων από τον ιερέα INTIME / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΛΑΧΟΣ

Νέα τροπή φαίνεται να παίρνει η υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου», καθώς το πρόσωπο που κατονόμασε ο 19χρονος στην καταγγελία του για κακοποίηση, φέρεται να είναι ο ίδιος ο πατέρας Αντώνιος.

Ο 19χρονος, που κατέθεσε την περασμένη Τετάρτη στη ΓΑΔΑ, φέρεται να ανέφερε στους αστυνομικούς για τον πατέρα Αντώνιο πως «στη θάλασσα έβαζε το χέρι του μέσα στο μαγιό μου». Την κατάθεσή του δημοσιεύει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Ο νεαρός υποστήριξε ότι το καλοκαίρι του 2021 είχε πέσει στη Χίο θύμα ασελγών πράξεων από τον ιερέα, ενώ ανέφερε ότι το σκηνικό το είδε και άλλος ένας φιλοξενούμενος. Οι αξιωματικοί της Αστυνομίας εντόπισαν τον νεαρό που επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του πρώτου, που πλέον θεωρείται κομβική.

Στην κατάθεσή του αναφέρεται και σε περιστατικά κακοποίησης άλλων φιλοξενούμενων στην Κιβωτό του Κόσμου. «Για έναν μήνα είχαν 4 παιδιά κλειδωμένα σε δωμάτια και τα χτυπούσαν κάθε μέρα και ενώπιον του πατέρα Αντώνιου, για να μάθουν κάποια πράγματα. Ότι δηλαδή παίζαμε στοίχημα στον ΟΠΑΠ, καπνίσαμε και κάναμε κοπάνες. Αυτά μου τα είπε ένα από τα παιδιά και μου είπε ότι τους έκαναν μπλε στο πρόσωπο από το ξύλο», είπε στους αστυνομικούς.

Η Δικαιοσύνη σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, έχει στα χέρια της 10 καταθέσεις για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων, ξυλοδαρμούς αλλά και μαύρη εργασία σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου». Οι καταθέσεις στοχεύουν ένα πρόσωπο: τον πατέρα Αντώνιο.

Τρία ακόμα άτομα στο μικροσκόπιο

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, τρία ακόμα πρόσωπα, εργαζόμενοι στην Κιβωτό, βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών. Πρόκειται για τρεις άντρες που ζούσαν από παιδιά στην Κιβωτό και με την πάροδο του χρόνου έγιναν εργαζόμενοι. Αυτά τα τρία πρόσωπα δεν ελέγχονται για σεξουαλική κακοποίηση αλλά για κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος παιδιών. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της ΕΡΤ και οι τρεις ανήκουν στο στενό περιβάλλον του στελέχους της Κιβωτού του Κόσμου που ελέγχεται για σεξουαλική κακοποίηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ