ΕΛΛΑΔΑ

Γιατί ο Πούτιν ζήτησε συγγνώμη από τους Αθηναίους

Γιατί ο Πούτιν ζήτησε συγγνώμη από τους Αθηναίους
REUTERS/Michalis Karagiannis

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την χθεσινή συνέντευξη Τύπου προέβη σε μια μάλλον ασυνήθιστη δήλωση για ξένο ηγέτη που επισκέπτεται την Ελλάδα.

Ο Πούτιν ζήτησε συγγνώμη από τους Αθηναίους για την αναστάτωση που προκάλεσε με την άφιξή του λόγω των αυξημένων μέτρων ασφαλείας.

«Να ευχαριστήσω τους κατοίκους της Αθήνας για τη θερμή υποδοχή και θα ήθελα να τους ζητήσω συγγνώμη για ορισμένα προβλήματα που ενδεχομένως τους δημιουργήσαμε», είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος ηγέτης.

Ένας στρατός για την προστασία του Πούτιν

Ένας ολόκληρος στρατός απλώθηκε χθες στην Αθήνα καλύπτοντας κάθε γωνιά όπου μπορεί να τρυπώσει και ο παραμικρός κίνδυνος.

Περισσότεροι από 1.500 αστυνομικοί ήταν παραταγμένοι σε εμφανή σημεία ανά 150 μέτρα. Ελεύθεροι σκοπευτές, πάνοπλοι άντρες της ΕΚΑΜ, της αντιτρομοκρατικής, της ΕΥΠ.

Από κοντά και οι δεκάδες Ρώσοι φρουροί του προέδρου του, βγαλμένοι λες από ταινίες αφιερωμένες σε υπερσύχρονες μυστικές υπηρεσίες. Γεμάτοι όπλα και καλώδια παρατηρούν κάθε εκατοστό όπου κινείται ο Βλαντιμίρ Πούτιν και όλοι οι άλλοι .

Οι Ρώσοι αγνόησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, τους Έλληνες συνάδελφούς τους. Τα σχέδια φρούρησης του προέδρου τους ήταν αποκλειστική τους ευθύνη. Το ίδιο και ο έλεγχος του δωματίου όπου καταλύει ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Έτσι, δεν είχαν υποβάλει το παραμικρό σχέδιο στις ελληνικές αρχές που, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν αντέδρασαν, ούτε και διαμαρτυρήθηκαν για τον απλό λόγο ότι ήξεραν πως θα συνέβαινε κάτι τέτοιο καθώς αποτελεί πάγια τακτική των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Και ενώ στον ουρανό της Αθήνας πετούσαν δύο ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης Πούτιν, στον βυθό της Χαλκιδικής, στον κόλπο του Αγίου Όρους, βατραχάνθρωποι του Λιμενικού κάνουν εκτεταμένες έρευνες τις οποίες θα συνεχίσουν και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου στα Αθωνικά μοναστήρια.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν από σήμερα στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική λόγω της επίσκεψης του πρόεδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν στο Άγιον Όρος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, το Σάββατο, από τις 6:00, έως την Κυριακή, στις 18:00, δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση όλων των οχημάτων σε όλο το μήκος της επαρχιακής οδού Σταυρού-Ολυμπιάδος, από το ύψος της συμβολής της με την εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας έως το τέλος των ορίων του δήμου Βόλβης προς τη Χαλκιδική.

Το Σάββατο, από τις 10:00 έως τις 21:00, προοδευτικά και ανάλογα με το χρονικό σημείο διέλευσης της αυτοκινητοπομπής του Ρώσου πρόεδρου, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στους εξής δρόμους:

-Στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Ν.Μουδανιών, από το ύψος της αερογέφυρας ΜΑΚΡΟ έως το τέλος των ορίων του δήμου Μίκρας προς τη Χαλκιδική-ύψος Λακκώματος.

-Στην περιφερειακή οδό, από το ύψος του κόμβου του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» έως τον κόμβο του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου».

-Στον κλάδο που συνδέει την περιφερειακή οδό με την Εγνατία Οδό.

-Στην Εγνατία Οδό, από το ύψος του κόμβου ΤΙΤΑΝ έως τον κόμβο Ασπροβάλτα.

-Στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας, από το ύψος του κόμβου Ασπροβάλτας έως το ύψος του κόμβου με την επαρχιακή οδό Σταυρού-Ολυμπιάδος.

-Στην επαρχιακή οδό Σταυρού-Ολυμπιάδος, από το ύψος του κόμβου με την εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας έως το τέλος των ορίων του δήμου Βόλβης προς τη Χαλκιδική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ