ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: «Άνοιξαν οι ουρανοί» σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα - Ανεμοστρόβιλος στον Πύργο

Κακοκαιρία: «Άνοιξαν οι ουρανοί» σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα - Ανεμοστρόβιλος στον Πύργο
INTIME/ ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Έντονη βροχόπτωση σημειώνεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα όσοι πραγματοποιούν την κυριακάτικη, βραδινή έξοδό τους στα μαγαζιά του κέντρου να ψάχνουν υπόστεγα για να μπορέσουν να προστατευτούν.

Η κακοκαιρία ξεκίνησε από το μεσημέρι στην πόλη, με μία μικρή διακοπή. Από τις πρώτες βραδινές ώρες ωστόσο, η βροχόπτωση είναι έντονη, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται στους 18 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο, σε ό,τι αφορά την αυριανή ημέρα, λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, αναμένονται τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το meteo.gr.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ασθενείς έως σχεδόν μέτριους 3-4 μποφόρ.

Δυνατοί άνεμοι και πτώσεις δέντρων στην Πάτρα

Δυνατή βροχή σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής και στην Πάτρα, ενώ οι άνεμοι που πνέουν από νωρίς είναι δυνατοί. Το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής έχει δεχτεί τηλέφωνα για πτώσεις δέντρων. Νωρίτερα κλήθηκε για συμβάν στην οδό Γ΄Ορειβατικού για την κοπή και απομάκρυνση δέντρου που έπεσε λόγω της σφοδρότητας των ανέμων. Μέχρι τις 9.50 μ.μ. το πορθμείο Ρίου- Αντιρρίου ήταν ανοιχτό.

Πτώσεις δέντρων σημειώθηκαν επίσης στην οδό Σμύρνης, στην Ερρίκου Ντυνάν στο Δασύλλιο, στο Γηροκομειό και στην οδό Παρνασσού. Επίσης έγιναν αναφορές στην πυροσβεστική για συγκέντρωση υδάτων στην Ακτή Δυμαίων στον Κόκκινο Μύλο.

Πύργος: Ανεμοστρόβιλος «ξήλωσε» τη στέγη των ΚΤΕΛ

Μεγάλες ζημιές προκάλεσε ανεμοστρόβιλος στον Πύργο, καθώς ξήλωσε ολόκληρη τη στέγη των ΚΤΕΛ της περιοχής και κομμάτια της έπεσαν στο οδόστρωμα.

Από τις πτώσεις των τμημάτων στέγης προκλήθηκαν ζημιές σε αυτοκίνητα και λεωφορεία.

Ζημιές προκλήθηκαν σε γραφεία στο χώρο των Εργατικών Κατοικιών οδού Κατακόλου όπου έσπασαν τζαμαρίες, ενώ αρκετά δέντρα ξεριζώθηκαν σε Κατσικάρι και Καταράχι.

Ζημιές σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive, έχουν προκληθεί σε συσκευαστήριο στην περιοχή του Καταραχίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ