ΕΛΛΑΔΑ

Ιωάννα Κολοβού: Συγκέντρωση αλληλεγγύης για την έξωσή της

Ιωάννα Κολοβού: Συγκέντρωση αλληλεγγύης για την έξωσή της
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στη δημοσιογράφο Ιωάννα Κολοβού που έχασε το σπίτι της σε πλειστηριασμό CNN Greece / Αλέξανδρος Γαστεράτος

Αλληλεγγύη στην Ιωάννα Κολοβού για την έξωσή της για χρέη 15.000 ευρώ, δήλωσαν αρκετοί πολίτες που συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι της στην περιοχή του Ζωγράφου.

Κρατώντας πανό που γράφουν: «Κάτω τα χέρια από την λαϊκή κατοικία» και «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να δηλώσει την υποστήριξή του στη δημοσιογράφο.

«Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας, πάντα θα είναι το όπλο μας. Και εγώ μαζί σας θα είμαι, σε κάθε πρόβλημα» δήλωσε η Ιωάννα Κολοβού στους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί για να την υποστηρίξουν.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και η Επιτροπή φορέων και σωματείων Ζωγράφου κατά της ακρίβειας.

Αστυνομικοί έσπασαν την πόρτα της και την απομάκρυναν για χρέος 15.000 ευρώ

Ένταση προκλήθηκε το πρωί της Δευτέρας (21/11) στα Ιλίσια, όταν αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού προκειμένου να την απομακρύνουν.

Η ίδια έχασε το σπίτι της σε πλειστηριασμό για χρέη 15.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η δημοσιογράφος έχασε τη μοναδική της κατοικία ενώ λίγο μετά τις 8 το πρωί της Δευτέρας, αστυνομικοί έσπασαν την πόρτα του σπιτιού της για να την απομακρύνουν.

«Δεν είχα πάρει ποτέ δάνειο (...). Η τράπεζα το πλειστηρίασε και το έδωσε σε φίλους, γιατί 20 μέτρα από εδώ ετοιμάζεται σταθμός του μετρό. Το πήρε ο κύριος» δηλώνει η ίδια, μιλώντας στην κάμερα του OPEN.

Μάλιστα, καταγγέλλει πως κάποιος τη χτύπησε «πολύ δυνατά στο χέρι». Σύμφωνα με την Ιωάννα Κολοβού, έσπασαν την πόρτα, «τη διαλύσανε» με ηλεκτρικό πριόνι.

«Λυπηρό γεγονός να βγάζουν στο σφυρί σπίτι οφειλετών για 15.000 ευρώ», δηλώνει από πλευράς της η δικηγόρος της κα Κολοβού.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι στις 11 Ιουλίου 2022, ένας δικαστικός κλητήρας και αστυνομικοί πήγαν στην οικία της δημοσιογράφου, προκειμένου να της ζητήσουν να φύγει, αφού το σπίτι θα έβγαινε σε πλειστηριασμό.

Την ίδια ώρα, έξω από το σπίτι είχαν συγκεντρωθεί πολίτες σε ένδειξη αλληλεγγύης, για να εμποδίσουν τον δικαστικό κλητήρα, ο οποίος με τη βοήθεια κλειδαρά, προσπαθούσε να ανοίξει την πόρτα, αφού η δημοσιογράφος αρνήθηκε να βγει.

Τελικά, ο αστυνομικός διευθυντής δέχτηκε το αίτημα της κυρίας Κολοβού να της δοθεί χρόνος τριών μηνών, ενώ θα γίνει και εκδίκαση της προσφυγής της στα τέλη Ιουλίου.

«Σήμερα είχαμε μια νίκη. Ο δικαστής έδωσε παράταση άμεση στο δικηγόρο μου και οπότε φεύγουν από εδώ ο δικαστικός κλητήρας μαζί με τους αστυνομικούς και τα ΜΑΤ. Γιατί μας είχαν απειλήσει και με τα ΜΑΤ. Αυτά δεν γίνονται ούτε στην Ουγκάντα, εδώ όμως θα γινόταν», είχε δηλώσει τότε η κυρία Κολοβού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ