ΕΛΛΑΔΑ

Εκτόξευση Ρώσων τουριστών στα 3 εκ. υποσχέθηκε ο Πούτιν

Εκτόξευση Ρώσων τουριστών στα 3 εκ. υποσχέθηκε ο Πούτιν

Tρία εκατομμύρια ρώσους τουρίστες υποσχέθηκε ο Πούτιν για φέτος εάν λυθεί το ζήτημα με την καθυστέρηση στην έκδοση βίζας.  

Πούτιν και Τσίπρας υπέγραψαν συμφωνία για ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού έως το 2018 αλλά οι διαδικασίες για την έκδοση βίζας εξακολουθούν να έιναι αργές.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε πως "κατά 523% αυξήθηκε το τουριστικό ρεύμα από τη Ρωσία τον Μάρτιο" λόγω και των προβλημάτων που υπάρχουν σε Αίγυπτο και Τουρκία. Όπως είπε ο ρώσος πρόεδρος:

Και αναμένεται 1 εκατομμύριο Ρώσων στην Ελλάδα. Αν τάχιστα επιλυθεί το πρόβλημα των θεωρήσεων, θα τριπλασιαστεί αυτός ο αριθμός .

Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε την ευχή "να πολλαπλασιαστεί ο αριθμός" και τόνισε πως θα γίνουν προσπάθειες να βελτιωθεί η ταχύτητα στην απόδοση βίζας και εξήγησε:

Κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, για να ξεπεράσουμε εμπόδια τα οποία έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας του γεγονότος ότι άλλαξε το σύστημα απόδοσης της βίζας και έχω ασχοληθεί προσωπικά. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών θα βρίσκεται στη Μόσχα το επόμενο διάστημα για να επιταχυνθεί η διαδικασία. Συζητήσαμε με τον Πρόεδρο Πούτιν και τη δυνατότητα να δούμε και άλλους τρόπους για να επιταχυνθεί αυτή η διαδικασία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ