ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Φόρεσε κάλτσες για πρώτη φορά το 7χρονο παιδί που κοιμόταν έξω στη βροχή

Πάτρα: Φόρεσε κάλτσες για πρώτη φορά το 7χρονο παιδί που κοιμόταν έξω στη βροχή
Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Για την περίπτωση του 7χρονου παιδιού που εντοπίστηκε να κοιμάται στη βροχή έξω από το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων στην Πάτρα, μίλησε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος.

Το παιδάκι βρέθηκε στις σκάλες του θεάτρου εν μέσω κακοκαιρίας, χωρίς έστω μια κουβέρτα, ενώ όπως είπε ο κ. Γιαννόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ «αυτό που που μας έκανε εντύπωση, ήταν το ότι όταν το κάναμε μπάνιο κατευχαριστήθηκε το ζεστό μπάνιο και τη φροντίδα. Και εκείνο που μας έκανε επίσης πολύ περισσότερη εντύπωση ήταν όταν του βάλαμε τις κάλτσες μαζί με τα άλλα ρούχα. Ενθουσιάστηκε γιατί ήταν πρώτη φορά που φορούσε κάλτσες».

Ο κ. Γιαννόπουλος είπε επίσης ότι το παιδάκι εντοπίστηκε από πολίτη, ο οποίος ενημέρωσε το «Χαμόγελο του Παιδιού καλώντας στο 1056, τονίζοντας τη σημασία του να υπάρχει ευαισθησία και εγρήγορση και από τη μεριά των πολιτών.

«Δεχόμαστε πολύ τακτικά ελέγχους»

Στη συνέχεια ο κ. Γιαννόπουλος αναφέρθηκε στο επίκαιρο θέμα της λειτουργίας των προνοιακών δομών, λέγοντας πως το «Χαμόγελο του Παιδιού» έχει πιστοποίηση φροντίδας πολλών βαθμίδων, περνώντας πολλούς ελέγχους, και πρόσθεσε ότι «δεχόμαστε πολύ τακτικά ελέγχους το τελευταίο διάστημα που δεν στέκονται μόνο στα κτιριακά, αλλά ελέγχουν και τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η όλη διαδικασία».

Κλείνοντας ο κ. Γιαννόπουλος εμφανίστηκε σκεπτικός σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις αφού όπως είπε «Αν σκάσει κάτι σε ένα σπίτι, να το στείλουν κατευθείαν στον εισαγγελέα. Αν δεν το κάνουμε, ναι, είμαστε υπόλογοι, αλλά θα μπορεί όμως να μας αλλάξει ο υπουργός; Να μας αλλάξει ο υπουργός τη διοίκηση και όχι το δικαστήριο; Αυτό μας φοβίζει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ