Κρήτη: Στο λιμάνι της Παλαιοχώρας το πλοίο με τους μετανάστες
Στο λιμάνι της Παλαιοχώρας έφτασε το μεσημέρι της Τρίτης (22/11) το πλοίο με τους περίπου 450 μετανάστες που έπλεε ακυβέρνητο νότια της Κρήτης.
Όπως γράφει η τοπική ιστοσελίδα cretapost.gr, για αρκετές ώρες σκάφη του Λιμενικού αλλά και παραπλέοντα πλοία επιχειρούσαν να μεταφέρουν τους μετανάστες, ωστόσο κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο λόγω των ισχυρών ανέμων.
Έτσι, κινητοποιήθηκε φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, που με τη βοήθεια και άλλων πλοίων ρυμούλκησαν το σκάφος στο λιμάνι της Παλαιοχώρας.
Κατά πληροφορίες της ίδιας τοπικής ιστοσελίδας, στο πλοίο επέβαιναν και πολλά παιδιά.
Ήδη στο λιμάνι της Παλαιόχωρας βρίσκονται γιατροί, διασώστες του ΕΚΑΒ αλλά και ο Ερυθρός Σταυρός που θα εξετάσουν όλους τους μετανάστες για να δουν την κατάσταση της Μ τους.
Μάλιστα, έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την αναζήτηση χώρου ο οποίος μπορεί να φιλοξενήσει έναν τόσο μεγάλο αριθμό ανθρώπων.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συναγερμός στην Κρήτη: Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών
«Πόλεμο» κατά των αρκούδων κηρύσσει η Ρωσία - Νεκρά 22 άτομα σε επιθέσεις, έχουν φτάσει στις πόλεις
20:36
Drone καταγράφει την απόλυτη καταστροφή στο Λασίθι - Χωράφια και δρόμοι κάτω από τη λάσπη
20:25
Πυρκαγιά στην Τριανταφυλλιά Ηλείας - Ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης δίνουν μάχη με τις φλόγες
20:14
Συμμορία έκλεβε μηχανές με τη μέθοδο «πατάκι» σε όλη την Αθήνα - Αξίας 350.000 ευρώ τα κλοπιμαία
20:03