Κρήτη: Στο λιμάνι της Παλαιοχώρας το πλοίο με τους μετανάστες
Στο λιμάνι της Παλαιοχώρας έφτασε το μεσημέρι της Τρίτης (22/11) το πλοίο με τους περίπου 450 μετανάστες που έπλεε ακυβέρνητο νότια της Κρήτης.
Όπως γράφει η τοπική ιστοσελίδα cretapost.gr, για αρκετές ώρες σκάφη του Λιμενικού αλλά και παραπλέοντα πλοία επιχειρούσαν να μεταφέρουν τους μετανάστες, ωστόσο κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο λόγω των ισχυρών ανέμων.
Έτσι, κινητοποιήθηκε φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, που με τη βοήθεια και άλλων πλοίων ρυμούλκησαν το σκάφος στο λιμάνι της Παλαιοχώρας.
Κατά πληροφορίες της ίδιας τοπικής ιστοσελίδας, στο πλοίο επέβαιναν και πολλά παιδιά.
Ήδη στο λιμάνι της Παλαιόχωρας βρίσκονται γιατροί, διασώστες του ΕΚΑΒ αλλά και ο Ερυθρός Σταυρός που θα εξετάσουν όλους τους μετανάστες για να δουν την κατάσταση της Μ τους.
Μάλιστα, έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την αναζήτηση χώρου ο οποίος μπορεί να φιλοξενήσει έναν τόσο μεγάλο αριθμό ανθρώπων.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συναγερμός στην Κρήτη: Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών
Νέες ρυθμίσεις για τους αγρότες: Έως πότε δόθηκε παράταση για χρηματοδότηση και αγροτικά ακίνητα
06:30
Πιάνουν δουλειά οι «Ράμπο» της ΑΑΔΕ: Ποιοι είναι πρώτοι στη λίστα των ελέγχων
06:00
ΕΦΕΤ: Τι πρέπει να προσέξετε στην κατανάλωση τροφίμων την Σαρακοστή
05:00
Πώς θα καταβληθούν οι συντάξεις Μαρτίου στους δικαιούχους - Οι ημερομηνίες αναλυτικά
04:00