ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ενώπιον ανακριτή δύο κατηγορούμενοι για 50 διαρρήξεις και κλοπές

Θεσσαλονίκη: Ενώπιον ανακριτή δύο κατηγορούμενοι για 50 διαρρήξεις και κλοπές
Η λεία των κατηγορούμενων από τις διαρρήξεις υπολογίζεται στις 43.000 ευρώ ΙΝΤΙΜΕ / ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ενώπιον του ανακριτή βρέθηκαν δύο κατηγορούμενοι για πενήντα διαρρήξεις στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκιση ενός από τους κατηγορούμενους 20 ετών και την απελευθέρωση με περιοριστικούς όρους του συγκατηγορούμενού του, 29 ετών.

Από τις αρχές αναζητούνται ακόμα δύο άτομα 18 και 34 ετών. Η λεία σύμφωνα με την ΕΡΤ υπερβαίνει σε χρήματα και αντικείμενα τις 43.000 ευρώ, ενώ οι προκληθείσες ζημιές σε εγκαταστάσεις επιχειρήσεων υπολογίζεται ότι προσεγγίζουν τις 30.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας Θεσσαλονίκης, ενεργώντας με διαφορετικές συνθέσεις, οι κατηγορούμενοι πραγματοποίησαν από τον περασμένο Αύγουστο μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου τη μία κλοπή – διάρρηξη μετά την άλλη, φτάνοντας συνολικά τις πενήντα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., στο ενεργητικό της η εγκληματική ομάδα μετράει 13 κλοπές οχημάτων (εκ των οποίων τα 12 εντοπίστηκαν και αποδόθηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους), 14 διαρρήξεις πρατηρίων υγρών καυσίμων, 12 διαρρήξεις επιχειρήσεων, πέντε 5 διαρρήξεις συνεργείων και 6 διαρρήξεις καταστημάτων. Οι περιοχές δράσης τους εντοπίζονται σε Σίνδο, Χαλάστρα, Ευκαρπία, Εύοσμο, Ωραιόκαστρο, Μενεμένη, Άγιο Αθανάσιο και Χαλκηδόνα, όπως επίσης σε περιοχές των νομών Πέλλας, Κιλκίς και Ημαθίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ