ΕΛΛΑΔΑ

Κιβωτός του Κόσμου: «Τον βρήκα σε άθλια κατάσταση» λέει ο φίλος του 19χρονου

Κιβωτός του Κόσμου: «Τον βρήκα σε άθλια κατάσταση» λέει ο φίλος του 19χρονου
«(…) Μου είπε για τον πατέρα Αντώνιο (…). Ξεκίνησε να μου λέει ότι τον είχε πάρα πολύ κοντά του. Ήταν από τα αγαπημένα του παιδιά» ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ / Eurokinissi - Φωτογραφία αρχείου

Τα όσα έμαθε από τον 19χρονο φίλο του -τον άνθρωπο που κατήγγειλε πρώτος τα όσα περνούσε μέσα στην Κιβωτό του Κόσμου- περιέγραψε ένας φίλος του, ο οποίος περιέγραψε τα όσα του είχε πει για την κακοποίησή του.

«Δεν ήμουν αυτόπτης μάρτυρας» δήλωσε ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Είμαι φίλος του παιδιού που υπέστη την κακοποίηση» είπε επίσης.

Και συμπλήρωσε:

«Εκείνο το βράδυ δεν είχα νέα του, δεν είχαμε επαφή. Αποφάσισα να πάω να τον βρω. Πήγα τον βρήκα ήταν σε άθλια κατάσταση, δεν είχε ρεύμα, δεν είχε φαγητό. Τότε ζούσε με έναν φίλο του. Είχε φύγει από τη δομή μετά από κάποια περιστατικά».

Όπως είπε ο νεαρός, ο 19χρονος άρχισε να του εξιστορεί όλα όσα του είχαν συμβεί.

«(…) Μου είπε για τον πατέρα Αντώνιο (…). Ξεκίνησε να μου λέει ότι τον είχε πάρα πολύ κοντά του. Ήταν από τα αγαπημένα του παιδιά. Ήταν μαζί σε όλα τα ταξίδια σε όλες τις δομές Αυτό που μου περιέγραψε πως έγινε ήταν από τα 15,5 – 16,5 , Η σεξουαλική κακοποίηση δεν είχε γίνει μόνο μια φορά. Πάρα πολλές φορές είχε τύχει να ξαπλώσουν μαζί στο κρεβάτι. Η κιβωτός παρέχει στέγη στη μητέρα του, επιδόματα για να μπορέσει να ζήσει, ο πατέρας Αντώνιος τον είχε πάρα πολύ κοντά του. Κάποια στιγμή έσπασε όλο αυτό».

Ανοίγει ο κύκλος των καταθέσεων

Οι δικαστικές Αρχές που έχουν αναλάβει την υπόθεση ξεκίνησαν χθες να λαμβάνουν καταθέσεις, με πρώην εργαζόμενο της ΜΚΟ να εμφανίζεται την Τρίτη ενώπιον των δύο εισαγγελικών λειτουργών που ερευνούν τις καταγγελίες.

Ο μάρτυρας είναι από τα πρόσωπα τους ισχυρισμούς των οποίων θα εξετάσουν ενδελεχώς οι εισαγγελείς Ανηλίκων Αικατερίνη Κοπελάκη και Δάφνη - Κυριακή Τσιχλή που ερευνούν την τυχόν διάπραξη των αδικημάτων της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και του πλημμελήματος της σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμων.

Τις επόμενες ημέρες οι δύο εισαγγελείς θα λάβουν και άλλες μαρτυρικές καταθέσεις, είτε από εργαζόμενους, είτε από παιδιά που φιλοξενήθηκαν σε δομές του ΜΚΟ και καταγγέλουν κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος τους.

Η έρευνα της Εισαγγελίας Ανηλίκων έχει επικεντρωθεί, με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν στην δικογραφία, σε ενέργειες προβεβλημένου στελέχους του ΜΚΟ και τριών προσώπων που εργάζονται σε δομές.

Η καταγγελία του 19χρονου για ασέλγεια δεν είναι η μοναδική, καθώς για το συγκεκριμένο αδίκημα αναζητείται εργαζόμενος σε δομή της επαρχίας καθώς τρόφιμος τον κατηγορεί για ασέλγεια στη δομή του Βόλου πριν από τέσσερα χρόνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ