ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Σήμερα η απολογία της οικιακής βοηθού – Τι θα υποστηρίξει

Ρόδος: Σήμερα η απολογία της οικιακής βοηθού – Τι θα υποστηρίξει
Μειωμένο ή ανύπαρκτο καταλογισμό λόγω σχιζοφρένειας θα υποστηρίξει κατά την απολογία της η οικιακή βοηθός που έπνιξε με μαξιλάρι την ηλικιωμένη γυναίκα INTIME / Αρχείου

Μειωμένο ή ανύπαρκτο καταλογισμό λόγω σχιζοφρένειας θα υποστηρίξει κατά την απολογία της η οικιακή βοηθός από τη Ρόδο που σκότωσε μία ηλικιωμένη γυναίκα, πνίγοντάς την και παραδέχτηκε άλλες τρεις δολοφονίες.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου, η κατηγορούμενη θα απολογηθεί στον τακτικό Ανακριτή για τις τέσσερις δολοφονίες ατόμων που φρόντιζε και την απόπειρα δολοφονίας του παιδιού της σε ηλικία ενός έτους.

Σύμφωνα με την dimokratiki.gr oι συνήγοροι υπεράσπισης θα υποβάλουν στοιχεία από προηγούμενες ιατρικές γνωματεύσεις της, από τον εγκλεισμό της στο ψυχιατρικό ίδρυμα της Λέρου καθώς και της ψυχιατρικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.

Τον ισχυρισμό της κατηγορούμενης για μειωμένο ή ανύπαρκτο καταλογισμό θα ενισχύσουν και οι τρεις καταθέσεις που έδωσε προανακρινόμενη από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου υποστηρίζοντας ότι τέλεσε τα εγκλήματα που ομολόγησε γιατί είχε διακόψει την φαρμακευτική αγωγή που ελάμβανε διότι της προκαλούσε καταστολή και αδυναμία να ανταποκριθεί στα καθήκοντα της ως οικιακής βοηθού.

«Έπνιξα τη Φλώρα, ελάτε»

Υπενθυμίζεται ότι η δράστης, που συνελήφθη από τους αστυνομικούς, κάλεσε η ίδια την αστυνομία ενώ μερικές ώρες αργότερα έγινε γνωστό πως υποστήριξε ότι έχει σκοτώσει άλλα τρία άτομα.

Η ίδια μιλώντας στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης είπε: «Έπνιξα τη Φλώρα, ελάτε», ενώ έδωσε και οδηγίες στους αστυνομικούς για να βρουν εύκολα το σπίτι.

Στο σπίτι έφτασε αρχικά ο αξιωματικός υπηρεσίας του Αστυνομικού Τμήματος Αρχάγγελου, μαζί με το ΕΚΑΒ, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε και η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου.

Η 45χρονη δεν επιχείρησε να διαφύγει από το σημείο αλλά περίμενε υπομονετικά στο σπίτι του 75χρονου θύματός της.

Όπως είπε η δράστης στους αστυνομικούς, την έπνιξε με ένα μαξιλάρι στο πρόσωπο ενώ εκείνη κοιμόταν.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι αρχικά τοποθέτησε το χέρι στο πρόσωπό της ενώ ήταν ξύπνια και μετά έβαλε το μαξιλάρι στο πρόσωπό της.

Υποστήριξε, μάλιστα, ότι της προκάλεσαν «δυσφορία» οι φωνές και ο χαρακτήρας της 75χρονης.

Το πλήρωμα του ασθενοφόρου βρήκε την 75χρονη γυναίκα στο κρεβάτι και προσπάθησε να την επαναφέρει, καθώς μέχρι εκείνη την ώρα είχε ισχνό σφυγμό, ωστόσο παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ανθρώπων του ΕΚΑΒ, αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Λίγη ώρα αργότερα, ανακοινώθηκε ο θάνατός της.

Η 75χρονη είχε ένα παιδί, το οποίο φιλοξενείται σε ίδρυμα.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ