ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Προσωρινά κρατούμενη η οικιακή βοηθός - Η απολογία της

Ρόδος: Προσωρινά κρατούμενη η οικιακή βοηθός - Η απολογία της
Προσωρινά κρατούμενη κρίθηκε η 45χρονη γυναίκα από τη Ρόδο που ομολόγησε τέσσερις δολοφονίες με την τελευταία μιας 75χρονης γυναίκας Eurokinissi

Προσωρινά κρατούμενη κρίθηκε η 45χρονη από τη στη Ρόδο, που ομολόγησε την δολοφονία 4 ατόμων που φρόντιζε και την απόπειρα δολοφονίας του παιδιού της σε ηλικία ενός έτους.

Η 45χρονη, κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική για την δολοφονία της 75χρονης κατάκοιτης γυναίκας που φρόντιζε στις Καλυθιές, προέβαλε τον ισχυρισμό περί μειωμένου καταλογισμού λόγω σχιζοφρένειας.

Σύμφωνα με την dimokratiki.gr οι συνήγοροι υπεράσπισης, υπέβαλαν στοιχεία από προηγούμενες ιατρικές γνωματεύσεις της καθώς και από τον εγκλεισμό της σε ψυχιατρικά ιδρύματα.

Νωρίτερα είχε υποβληθεί αίτημα για τη διενέργεια ιατρικής ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης που δεν έχει ικανοποιηθεί ακόμη. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κατηγορούμενη αναμένεται να μεταφερθεί στις φυλακές του Κορυδαλλού και εκεί θα διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη.

«Μία φωνή μου έλεγε να τη λυτρώσω»

Κατά την απολογία της, ανέφερε ότι ο λόγος που σκότωσε την 75χρονη γυναίκα ήταν επειδή ούρλιαζε συνέχεια από τους πόνους και την λυπόταν.

Την ημέρα του φώνου και συγκεκριμένα κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, λίγο μετά τις 6:30 το πρωί άκουγε συνεχώς μια φωνή να της λέει «λύτρωσέ την, λύτρωσέ την, υποφέρει» και τότε είδε σκιές να περιφέρονται στο χώρο.

Οι φωνές, όπως είπε, της ζητούσαν να λυτρώσει την 75χρονη.

Έτσι, την πλησίασε στο κρεβάτι, έβαλε το χέρι της στο στόμα της ηλικιωμένης και στη συνέχεια της έκλεισε τη μύτη με σκοπό να την πνίξει. Επειδή όμως η 75χρονη κουνούσε τα χέρια της, τότε έπιασε ένα μαξιλάρι και ολοκλήρωσε την πράξη της, όπως περιέγραψε.

«Ελάτε, έπνιξα τη Φλώρα»

Υπενθυμίζεται ότι η δράστης, που συνελήφθη από τους αστυνομικούς, κάλεσε η ίδια την αστυνομία ενώ μερικές ώρες αργότερα έγινε γνωστό πως υποστήριξε ότι έχει σκοτώσει άλλα τρία άτομα.

Η ίδια μιλώντας στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης είπε: «Έπνιξα τη Φλώρα, ελάτε», ενώ έδωσε και οδηγίες στους αστυνομικούς για να βρουν εύκολα το σπίτι.

Στο σπίτι έφτασε αρχικά ο αξιωματικός υπηρεσίας του Αστυνομικού Τμήματος Αρχάγγελου, μαζί με το ΕΚΑΒ, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε και η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου.

Η 45χρονη δεν επιχείρησε να διαφύγει από το σημείο αλλά περίμενε υπομονετικά στο σπίτι του 75χρονου θύματός της.

Όπως είπε η δράστης στους αστυνομικούς, την έπνιξε με ένα μαξιλάρι στο πρόσωπο ενώ εκείνη κοιμόταν.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι αρχικά τοποθέτησε το χέρι στο πρόσωπό της ενώ ήταν ξύπνια και μετά έβαλε το μαξιλάρι στο πρόσωπό της.

Υποστήριξε, μάλιστα, ότι της προκάλεσαν «δυσφορία» οι φωνές και ο χαρακτήρας της 75χρονης.

Το πλήρωμα του ασθενοφόρου βρήκε την 75χρονη γυναίκα στο κρεβάτι και προσπάθησε να την επαναφέρει, καθώς μέχρι εκείνη την ώρα είχε ισχνό σφυγμό, ωστόσο παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ανθρώπων του ΕΚΑΒ, αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Λίγη ώρα αργότερα, ανακοινώθηκε ο θάνατός της.

Η 75χρονη είχε ένα παιδί, το οποίο φιλοξενείται σε ίδρυμα.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ