ΕΛΛΑΔΑ

Νέα προθεσμία για τις 21 Δεκεμβρίου πήρε η Ρούλα Πισπιρίγκου

Νέα προθεσμία για τις 21 Δεκεμβρίου πήρε η Ρούλα Πισπιρίγκου
Ο συνήγορος της 35χρονης, Αλέξης Κούγιας, υπέβαλε αίτημα ακυρότητας της προδικασίας και ζητά την κλήση νέων μαρτύρων ιατροδικαστών ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI (Φωτογραφία αρχείου)

Νέα προθεσμία, την τρίτη κατά σειρά, για τις 21 Δεκεμβρίου έλαβε η Ρούλα Πισπιρίγκου, προκειμένου να απολογηθεί για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας. Της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας.

Η αρμόδια ανακρίτρια έκανε δεκτά τα αιτήματα που κατέθεσε ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορουμένης Αλέξης Κούγιας για κλήτευση συγκεκριμένων μαρτύρων, ενώ τις επόμενες ημέρες πρόκειται να κριθεί από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας το αίτημα που υποβλήθηκε για ακυρότητα της προδικασίας.

«Σήμερα είναι μία εξαιρετική μέρα για τη Δικαιοσύνη, γιατί η τακτική ανάκριση έκανε δεκτά όλα τα αιτήματά μας και η ανακρίτρια κ. Τζωρτζάτου, δέχτηκε ότι έπρεπε να έχουν εξεταστεί όλοι αυτοί οι μάρτυρες οι οποίοι δεν εξετάστηκαν στην προδικασία και που για αυτό το λόγο δεν εξετάστηκαν και στην τακτική ανάκριση. Θα τους καλέσει όλους όσους αναφέρονται» τόνισε ο κ. Κούγιας.

Συγκεκριμένα ο κ. Κούγιας ζητεί να κληθούν και να εξετασθούν ως μάρτυρες ειδικών γνώσεων οι: Χρήστος Κραββαρίτης, ιατροδικαστής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, Φώτιος Χατζηνικολάου, αναπληρωτής καθηγητής ιατροδικαστικής στην Ιατρική Σχολή ΑΠΘ και Συμεών Μεσογίτης, ιατροδικαστής.

Επιπλέον ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου ζητεί να κληθούν και να εξετασθούν συμπληρωματικά οι Νικόλαος Καρακούκης, Νικόλαος Καλόγρηας, Χρήστος Ευτυχιάδης αλλά και να εξετασθούν για πρώτη φορά οι Χαρά Σπηλιοπούλου Γεώργιος Σταυρουλάκης.

Ακόμη ο κ. Κούγιας κατέθεσε αίτημα προκειμένου να κληθεί για κατάθεση ο ιατροδικαστής Σ. Τσαντίρης ο οποίος και έχει κάνει τη νεκροψία-νεκροτομή κατ εντολή της Ρούλας Πισπιρίγκου για το θάνατο της Μαλένας, καθώς και η παθολογοανατόμος κ. Αντιγόνη Μητσέλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ