ΕΛΛΑΔΑ

Ιταλικές γεύσεις, χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και αλληλεγγύη στην Αθήνα

Ιταλικές γεύσεις, χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και αλληλεγγύη στην Αθήνα
Γαστρονομικές σπεσιαλιτέ της Ιταλίας, μουσική και δώρα στο Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ που πραγματοποιείται το Σάββατο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πρόσκληση στους Αθηναίους να δώσουν το παρών το Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, στο παραδοσιακό φιλανθρωπικό μπαζάρ των Χριστουγέννων απευθύνει η πρεσβεία της Ιταλικής Δημοκρατίας.

Ιταλικές γεύσεις, χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και αλληλεγγύη «συνενώνονται» στο μπαζάρ του Co.As.It Grecia (Commitato Assistenza degli Italiani - Επιτροπή Συμπαράστασης Ιταλών της Αθήνας), που πραγματοποιείται το Σάββατο (από ώρα 10.30 έως και 18.30) στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206 - Tαύρος).

Το Coasit Ελλάδα είναι μία οργάνωση εθελοντών που εδώ και δεκαετίες επιτελεί ένα πολύτιμο έργο για τους Ιταλούς ομογενείς που κατοικούν στην Ελλάδα, σε πλήρη συντονισμό και συνεργασία με την πρεσβεία της Ιταλίας, προσφέροντας την βοήθειά του κατά προτεραιότητα στους ηλικιωμένους, στα παιδιά και στους πιο αδύναμους.

Το φιλανθρωπικό αυτό έργο γίνεται εφικτό χάρη στα έσοδα που συλλέγονται από το Ιταλικό Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ που διοργανώνεται κάθε χρόνο με την αιγίδα της πρεσβείας της Ιταλίας.

Στο μπαζάρ σας περιμένουν γνήσιες γαστρονομικές σπεσιαλιτέ της Ιταλίας (πίτσα, τυριά και τα διάσημα ιταλικά αλλαντικά, παραδοσιακά γλυκίσματα, πανεττόνε, βιβλία και αντικείμενα που έρχονται ειδικά από την Ιταλία).

Στις 3 το μεσημέρι η Αθηνά Κυρούση-Salvucci και ο Κωστής Σαλής θα τραγουδήσουν ιταλικά τραγούδια, και στις έξι το απόγευμα προβλέπεται η λαχειοφόρος αγορά με πάνω από σαράντα δώρα για τους νικητές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ