ΕΛΛΑΔΑ

Μετρό Θεσσαλονίκης: Ανοίγουν σήμερα το αμαξοστάσιο της Πυλαίας και ο σταθμός της Παπάφη

Μετρό Θεσσαλονίκης: Ανοίγουν σήμερα το αμαξοστάσιο της Πυλαίας και ο σταθμός της Παπάφη
Το Αμαξοστάσιο της Πυλαίας και το Σταθμό Παπάφη μπορούν να επισκεφτούν οι ενδιαφερόμενοι Eurokinissi / ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Τη δυνατότητα να επισκεφτούν και να δουν από κοντά χώρους του Μετρό Θεσσαλονίκης έχουν οι ενδιαφερόμενοι, σήμερα και αύριο (26-27 Νοεμβρίου) καθώς, η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ συμμετέχει στο φετινό OPEN HOUSE THESSALONIKI 2022 με δύο από τις εγκαταστάσεις της.

Πρόκειται για το Αμαξοστάσιο της Πυλαίας όπου στεγάζεται και το Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας του Μετρό και το Σταθμό Παπάφη.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν μία εικόνα του μεγέθους και της πολυπλοκότητας του έργου της κατασκευής και παράδοσης σε λειτουργία ενός δικτύου Μετρό, σύμφωνα με το Thestival.gr.

Επίσης, θα μπορούν να δουν τη δημιουργικότητα των σχεδιαστών και την εξοικείωση των πολυάριθμων ειδικοτήτων συντελεστών του με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες.

Τέλος, θα διαπιστώσουν την πρόοδο του έργου που αποτελεί την μεγαλύτερη κυκλοφοριακή παρέμβαση στον πολεοδομικό ιστό της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τους κανόνες των διοργανωτών, η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους ενώ συνιστάται στους επισκέπτες να προσέρχονται εγκαίρως στους χώρους που θέλουν να επισκεφθούν, καθώς δεν πραγματοποιούνται ξεναγήσεις μετά τη λήξη του ωραρίου, οπότε, αν υπάρχει αναμονή ενδέχεται να μην καταφέρουν να παρακολουθήσουν την ξενάγηση.

Επίσης, για την περιήγησή τους στις εγκαταστάσεις της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ καθώς πρόκειται για χώρους με ιδιαίτερες απαιτήσεις ασφαλείας αφού αφενός μέχρι την παράδοσή τους οι χώροι διατηρούν τον εργοταξιακό χαρακτηρισμό τους και, αφετέρου, τυχόν παρέκκλιση μπορεί να οδηγήσει σε περιοχή που ηλεκτροδοτείται με ρεύμα τάσης 750 Volts, οι επισκέπτες θα πρέπει να ακολουθούν αποκλειστικά τις προδιαγεγραμμένες διαδρομές. Όσοι δεν συμμορφώνονται με τις οδηγίες θα καλούνται να απομακρυνθούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ