ΕΛΛΑΔΑ

Προειδοποιητική στάση εργασίας την Τρίτη σε μετρό, ΗΣΑΠ, τράμ

Προειδοποιητική στάση εργασίας την Τρίτη σε μετρό, ΗΣΑΠ, τράμ
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Στάση εργασίας προειδοποιητικού χαρακτήρα πραγματοποιούν αύριο από τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας εργαζόμενοι στο μετρό, τον ηλεκτρικό και το τραμ.

Καταγγέλουν "την κακοδιαχείριση στα μέσα μαζικής μεταφοράς ή ακόμα και την ολιγωρία των υπευθύνων για την κατάσταση που βρίσκονται σήμερα τα μέσα σταθερής τροχιάς".

Σε κοινή ανακοίνωση τους σημειώνουν ότι στο νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης που αποτελεί και παράρτημα του τελευταίου νόμου, δεν υπάρχει κάποιος στρατηγικός σχεδιασμός, ούτε ποσοτικά στοιχεία -προβλέψεις ή στόχοι- που να "δείχνουν" το όφελος που θα προκύψει.

Υποστηρίζουν πως οι "περικοπές δαπανών" και "προσωπικού" που θα προκύψουν από πιθανές συγχωνεύσεις υπηρεσιών, θα δημιουργήσουν ανάγκες που θα καλυφθούν από εργολάβους. Κανονικά θα λειτουργεί ο προαστιακός σιδηρόδρομος.

"Δεμένα" τα πλοία και αύριο

Ακινητοποιημένα στο λιμάνι του Βόλου, έμειναν σήμερα και θα παραμείνουν και αύριο όλα τα πλοία, τόσο τα συμβατικού τύπου, όσο και τα ταχύπλοα, στο πλαίσιο της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).


Συγκεκριμένα, από το λιμάνι του Βόλου δεν πραγματοποιήθηκαν τα δρομολόγια των οχηματαγωγών "Πρωτέας" και "Εξπρες Σκιάθος" με προορισμό τα νησιά των Σποράδων, αλλά δεν απέπλευσε και κανένα ταχύπλοο για τους ίδιους προορισμούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ