Προαναγγελία για ελέγχους σε έξι δομές με παιδιά στην Αττική
Έρχονται σαρωτικοί έλεγχοι σε δομές φιλοξενίας παιδιών.
Ελέγχους σε μονάδες παιδικής προστασίας σε όλη την Αττική προαναγγέλλει η Εθνική Αρχή Διαφάνειας με αφορμή δημοσιεύματα που βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας σχετικά με κακοποιήσεις ανηλίκων.
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
Με έναυσμα δημοσιεύματα στον τύπο σχετικά με περιστατικά κακοποίησης σε προνοιακές δομές Φιλοξενίας ανηλίκων και κατόπιν σχεδιασμού βάσει ανάλυσης διακινδύνευσης, η ΕΑΔ πρόκειται να διενεργήσει ελέγχους σε έξι (6) μονάδες παιδικής προστασίας και φροντίδας της Αττικής.
Το αντικείμενο του ελέγχου, επικεντρώνεται στην εξέταση προσώπων, τη διαπίστωση τυχόν συνθηκών κακοποίησης ή βαριάς παραμέλησης των φιλοξενουμένων, τις ενέργειες διαχείρισης αυτών από τις διοικήσεις τους και εν γένει της ποιότητας και επάρκειας των εγκαταστάσεων, του εξοπλισμού και των παρερχομένων υπηρεσιών των ελεγχόμενων φορέων.
SPONSORED
Αραβικά ΜΜΕ: Το Ιράν θέλει μεταφορά του ουράνιου στη Ρωσία - Οι όροι του στις ΗΠΑ
18:28
Τραμπ κατά ΜΜΕ: Ακόμα κι αν το Ιράν υψώσει λευκή σημαία θα γράφουν ότι νίκησε τις ΗΠΑ
18:19
Κρυμμένη κοκαΐνη σε φορτίο με ρούχα της εταιρείας της Κιμ Καρντάσιαν - Μία καταδίκη
18:10
Η απάντηση του ΥΠΟΙΚ στον Ανδρουλάκη για ιδιωτικό χρέος : «Χρεοκοπημένες συνταγές»
17:59