ΕΛΛΑΔΑ

Φρίκη από καταγγελία για ίδρυμα ατόμων με αναπηρία: Υπάλληλος έκαψε τα χέρια τρόφιμου

Φρίκη από καταγγελία για ίδρυμα ατόμων με αναπηρία: Υπάλληλος έκαψε τα χέρια τρόφιμου
Απίστευτες καταγγελίες για ίδρυμα ΑμεΑ στη Θεσσαλονίκη pixabay

Oι Αρχές πραγματοποίησαν αυτεπάγγελτο έλεγχο στο εν λόγω ίδρυμα στη Θεσσαλονίκη διαπιστώνοντας μεταξύ άλλων απόκρυψη θανάτων, βασανισμούς, δωμάτιο απομόνωσης και τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και εκπαίδευση εξειδικευμένου προσωπικού

Αποτροπιασμό προκαλεί το πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για ίδρυμα ατόμων με αναπηρία το οποίο εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και στο οποίο επιχειρήθηκε ακόμα και η απόκρυψη θανάτου ενός τροφίμου.

Μετά από σχετικές καταγγελίες για το εν λόγω ίδρυμα, οι Αρχές πραγματοποίησαν αυτεπάγγελτο έλεγχο διαπιστώνοντας μεταξύ άλλων απόκρυψη θανάτων, βασανισμούς, δωμάτιο απομόνωσης και τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και εκπαίδευση εξειδικευμένου προσωπικού.

Οι αποκαλύψεις ξεκίνησαν όταν ο εικοσάχρονος Πάρης έχασε τη ζωή του το Νοέμβριο του 2021 και η οικογένειά του κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στις αρχές.

Η Ολυμπία Κόρδα, Πρόεδρος σωματείου γονέων και κηδεμόνων του ιδρύματος τόνισε στον ΑΝΤ1:

«Η κακοποίηση του Πάρη από εργαζόμενο που κατέληξε το παιδί... Αυτά εμείς τα μάθαμε τυχαία και τα καταγγείλαμε.

Ένα δεύτερο περιστατικό, ένας περιθαλπόμενος δραπέτευσε από το ίδρυμα που είναι στην Πυλαία και βρέθηκε στην Καλαμαριά ξυπόλητο και χαμένο και το βρήκε η αστυνομία.

Στο τρίτο περιστατικό ένας υπάλληλος, εδώ μιλάμε για κακοποίηση, ένας υπάλληλος εκεί επειδή ο περιθαλπτομενος έπαιζε με το μ@ριο του, το πήρε για να το παραδειγματίσει και του έκαψε τα χέρια με καυτό νερό»

Ο Δημήτρης Γκολέμης, δικηγόρος της οικογένειας του θύματος ανέφερε πως «επιχείρησαν να συγκαλύψουν το περιστατικό και το παρουσίαζαν ως ένα χτύπημα από άλλο τρόφιμο, ότι δήθεν ο τρόφιμος χτύπησε τον Πάρη με παντόφλα και απέρριπταν αυτό που είχε συμβεί, ότι ο Πάρης είχε χτυπηθεί από υπάλληλο του ιδρύματος ο οποίος φαίνεται το επίμαχο βράδυ να βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ