ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδικές 2016: Οι πρώτες εκτιμήσεις για το πού θα κινηθούν οι βάσεις

Πανελλαδικές 2016: Οι πρώτες εκτιμήσεις για το πού θα κινηθούν οι βάσεις
EUROKINISSI

Μετά το τέλος και της δεύτερης εβδομάδας των Πανελλαδικών Εξετάσεων, οι πρώτες εκτιμήσεις για το πού θα κυμανθούν οι φετινές βάσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έχουν βγει ήδη.

Οι επιδόσεις των μαθητών στο μάθημα της Έκθεσης από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έρχονται από τα εξεταστικά κέντρα φαίνονται να είναι καλές σε γενικές γραμμές, με τις βαθμολογίες να κινούνται στα περσινά επίπεδα. Δεν φαίνεται να συμβαίνει το ίδιο, ωστόσο, με τα Μαθηματικά, τα οποία εξελίσσονται στο μάθημα που θα καθορίσουν τις φετινές βάσεις, καθώς σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία από τα εξεταστικά κέντρα, τα γραπτά των μαθητών κινούνται κάτω από τη βάση.

Στις Πολυτεχνικές και Οικονομικές σχολές η πορεία των βάσεων αναμένεται να είναι πτωτική, ενώ ανοδική θα είναι στις Ανθρωπιστικές και στα Παραϊατρικά Επαγγέλματα.

Άνοδος των βάσεων αναμένεται και στις χαμηλόβαθμες σχολές της Θεωρητικής, ενώ για τις παιδαγωγικές σχολές η ζήτηση δεν φαίνεται να είναι μεγάλη, γεγονός που θα οδηγήσει σε πτώση των βάσεων. Σημειώνεται ότι στη Θεωρητική κατεύθυνση διαγωνίζεται το 39% των υποψηφίων, ένας ακόμα παράγοντας που θα διαμορφώσει τις βάσεις αυτών των σχολών.

Υποχώρηση αναμένεται και στις βάσεις των Οικονομικών Σχολών, καθώς με το νέο σύστημα δεν απευθύνονται στους υποψηφίους από τη Θεωρητική Κατεύθυνση.

Συνολική εκτίμηση είναι ότι καλές επιδόσεις των υποψηφίων έως τώρα σε κάποια μαθήματα θα οδηγήσουν σε άνοδο στις βάσεις των σχολών υψηλής ζήτησης. Στις σχολές μεσαίας ζήτησης ή Οικονομικών Σχολών (Πεδία 4ο και 5ο) και κάποιων Πολυτεχνικών του 2ου Πεδίου, η πορεία των βάσεων θα είναι πτωτική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ