ΕΛΛΑΔΑ

Για πρώτη φορά η μεγαλύτερη συγκέντρωση αυτοδιοικητικών στην Αθήνα

Για πρώτη φορά η μεγαλύτερη συγκέντρωση αυτοδιοικητικών στην Αθήνα
Για πρώτη φορά οι δήμαρχοι θα μοιραστούν τις προκλήσεις και τις λύσεις για την καταπολέμηση του μίσους, του φανατισμού και του αντισημιτισμού στις πόλεις τους Eurokinissi / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Η μεγαλύτερη συγκέντρωση δημάρχων για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού, το 2022 Mayors Summit Against Antisemitism (MSAA), θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Νοεμβρίου έως την 1η Δεκεμβρίου 2022 στην Αθήνα.

Στη συγκέντρωση αυτή θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 50 δήμαρχοι και αξιωματούχοι της τοπικής αυτοδιοίκησης από όλο τον κόσμο, όπως τις ΗΠΑ, την Λατινική Αμερική, τον Καναδά, την Ευρώπη, την Αφρική και φυσικά την Ελλάδα.

Για πρώτη φορά στην Αθήνα, η MSAA συγκαλεί δημάρχους από όλο τον κόσμο, αυτοπροσώπως, για να μοιραστούν τις προκλήσεις και τις λύσεις τους για την καταπολέμηση του μίσους, του φανατισμού και του αντισημιτισμού στις πόλεις τους, προκειμένου να διαφυλαχθεί ένα κοινό και χωρίς αποκλεισμούς δημοκρατικό μέλλον. Τη Σύνοδο Κορυφής θα τιμήσει με την παρουσία της στην έναρξη στις 30 Νοεμβρίου στις 19.00 στο Grand Hyatt, η ΑΕ Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος.

Χαιρετισμό θα απευθύνει και ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Eric Adams, ο οποίος θα βραβευθεί από το CAM για την αφοσίωσή του στον αγώνα κατά του Αντισημιτισμού και της Μισαλλοδοξίας. Ο δήμαρχος Αθηναίων θα απονείμει Βραβείο στον Enes Kanter Freedom, ακτιβιστή και διεθνή μπασκετμπολίστα, για την ενεργό του δράση στην υπεράσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Ελευθερίας.

Η Σύνοδος Κορυφής θα αναδείξει το εύρος του προβλήματος του αυξανόμενου αντισημιτισμού, θα παρουσιάσει στρατηγικές, καθώς και δημιουργικές λύσεις και θα προσφέρει το πλαίσιο για ανταλλαγή ιδεών και συνεργασίες από πόλη σε πόλη ενώ στοχεύει στη δημιουργία πλαισίου για βέλτιστες πρακτικές, θέτοντας τα θεμέλια για μετασχηματιστικό παγκοσμιοποιημένο αλλά και τοπικό αντίκτυπο στον αγώνα ενάντια στις νέες μορφές του αρχαιότερου μίσους στον κόσμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ