ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη - Τροχαίο: Στον ανακριτή ο 26χρονος που παρέσυρε και σκότωσε την 21χρονη

Θεσσαλονίκη - Τροχαίο: Στον ανακριτή ο 26χρονος που παρέσυρε και σκότωσε την 21χρονη
Στον ανακριτή οδηγούνται σήμερα Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, ο 26χρονος οδηγός και η 19χρονη συνοδηγός του ΑΠΕ/ΜΠΕ

Στον ανακριτή οδηγούνται σήμερα Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, ο 26χρονος οδηγός του αυτοκινήτου που παρέσυρε, τραυμάτισε σοβαρά και εγκατέλειψε την 21χρονη φοιτήτρια στη Θεσσαλονίκη και η 19χρονη συνοδηγός του.

Σε βάρος τους είχε απαγγελθεί ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα, ενώ μετά την εξέλιξη με τον θάνατο της 21χρονης φοιτήτριας από τα Χανιά, η δίωξη αναμένεται να διαφοροποιηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι το τροχαίο σημειώθηκε στις 21 Νοεμβρίου. Από εκείνη την ημέρα η 21χρονη έδωσε μεγάλη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Η νεαρή κοπέλα ξεψύχησε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παπαγεωργίου όπου νοσηλευόταν.

Η οικογένεια της 21χρονης προχώρησε σε δωρεά οργάνων

Οι γονείς της 21χρονης, πήραν την απόφαση να δωρίσουν τα όργανά της και να δώσει ζωή σε άλλους ανθρώπους.

«Η Εμμανουέλα ήταν ένα παιδί θαύμα από όταν γεννήθηκε και φεύγοντας ήθελε να κάνει ακόμα ένα θαύμα, να χαρίσει ζωή… αυτή που της στέρησαν» με αυτά ακριβώς τα λόγια η μητέρα της συγκλονίζει αποκαλύπτοντας ότι η οικογένεια της φοιτήτριας θα δωρίσει τα όργανά της σε ασθενείς, επιδεικνύοντας δύναμη και μεγαλείο ψυχής.

«''Είμαστε όνειρο σκιάς, η μια σκιά ονείρου; μέσα στα μαύρα μάθια τζη, η ομορφιά του απείρου... Καλό ταξίδι ψυχούλα μου, στα πέρατα του σύμπαντος...''
.. δε σου λέω αντίο αγάπη μου αλλά στο επανιδείν !
Σε αγαπώ ως τον ουρανό και πίσω .. και θα σε αγαπώ όσο ζω και αναπνέω», σημειώνει παράλληλα η τραγική μητέρα σε ανάρτηση της στο Facebook.

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στον οδηγό

Εν τω μεταξύ, ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος απήγγειλε ο εισαγγελέας σε βάρος του 26χρονου οδηγού που παρέσυρε και εγκατέλειψε την 21χρονη φοιτήτρια, τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης (22 Νοεμβρίου), στην οδό Εγνατία της Θεσσαλονίκης, στο ύψος της «Καμάρας».

Για κακούργημα διώκεται και η 19χρονη συνεπιβάτιδά του που συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου.

Όπως έγινε γνωστό, ο αλβανικής καταγωγής οδηγός κατηγορείται - σύμφωνα με την ποινική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας - για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη (κακούργημα), όπως επίσης για εγκατάλειψη τροχαίου και οδήγηση χωρίς την σχετική άδεια (πλημμελήματα).

Η 19χρονη (ημεδαπή) από την πλευρά της αντιμετωπίζει το κακούργημα της συνέργειας σε επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη και της συνέργειας σε εγκατάλειψη τροχαίου (πλημμέλημα).

Ο 26χρονος παρουσιάστηκε το πρωί της Πέμπτης 24 Νοεμβρίου (εκτός αυτόφωρης διαδικασίας) στην Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, όπου, συνοδευόμενος από δικηγόρο, κατέθεσε για το περιστατικό. Κατά πληροφορίες φέρεται να είπε ότι εγκατέλειψε το σημείο της παράσυρσης επειδή φοβήθηκε καθώς δεν διαθέτει άδεια παραμονής στη χώρα μας.

«Ήταν λάθος μου το μετάνιωσα» φέρεται να κατέθεσε, προσθέτοντας ότι δεν είδε την 21χρονη και πως φρέναρε κάνοντας ελιγμό για να την αποφύγει.

Όπως διαπιστώθηκε, πράγματι, δεν διαθέτει άδεια παραμονής και γι αυτό αποφασίστηκε να κρατηθεί, ενώ αναμένεται να κληθεί από τον ανακριτή για να απολογηθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ