ΕΛΛΑΔΑ

Κολωνός: «Με πήρε ο ύπνος, ούτε κατάλαβα πώς μπήκε η φωτιά» είπε ο πατέρας του 5χρονου

Κολωνός: «Με πήρε ο ύπνος, ούτε κατάλαβα πώς μπήκε η φωτιά» είπε ο πατέρας του 5χρονου
Ο πατέρας συνελήφθη από τους αστυνομικούς και όπως είπε όλα έγιναν όταν από την κούραση τον πήρε ο ύπνος και δεν κατάλαβε πώς μπήκε η φωτιά © Intime p.a.

Τα κρίσιμα λεπτά που μεσολάβησαν μέχρι να φτάσουν οι πυροσβέστες, αλλά και το πώς το 5χρονο παιδάκι του παραμένει διασωληνωμένο σε κρίσιμη κατάσταση, περιέγραψε στις Αρχές ο πατέρας, το σπίτι του οποίου τυλίχτηκε στις φλόγες χθες βράδυ (Κυριακή 27/11) στην περιοχή του Κολωνού.

Ο πατέρας συνελήφθη από τους αστυνομικούς και όπως είπε όλα έγιναν όταν από την κούραση τον πήρε ο ύπνος και δεν κατάλαβε πώς μπήκε η φωτιά.

«… Με την γυναίκα μου δουλεύουμε το ταξί που έχουμε και όταν γύρισα σπίτι εκείνη πήρε το μεγαλύτερο παιδί και πήγαν να ψωνίσουν κάτι για να φάμε. Στο δωμάτιο έπαιζαν τα δύο μικρότερα παιδιά 5 και 7 χρονών και εγώ ξάπλωσα και χωρίς να το καταλάβω με πήρε ο ύπνος. Ξαφνικά ξύπνησα από τις φωνές και τον πυκνό καπνό».

Ο πατέρας αμέσως έτρεξε στο δωμάτιο, άρπαξε το 7χρονο παιδί και το έβγαλε έξω από το φλεγόμενο διαμέρισμα, ενώ ταυτόχρονα οι γείτονες ειδοποιούσαν την πυροσβεστική.

Μέχρι να επιστρέψει όμως ο πατέρας στο φλεγόμενο διαμέρισμα οι καπνοί είχαν γίνει πια αποπνικτικοί και η ορατότητα αδύνατη. Οι πυροσβέστες που έφτασαν κατάφεραν τελικά να απεγκλωβίσουν το παιδί, το οποίο όμως ήδη είχε εισπνεύσει πολύ καπνό.

Η οικογένεια έχει ένα ακόμα παιδί, τέταρτο, το οποίο δεν ήταν στο σπίτι αλλά είχε πάει στον παππού του.

Οι πυροσβέστες έσβησαν τη φωτιά και το ανακριτικό τμήμα προσπαθεί να διαπιστώσει πώς ξεκίνησε η πυρκαγιά, με ποιο πιθανό σενάριο, τα δύο μικρά παιδιά που είχαν διαφύγει από την επίβλεψη του πατέρα τους να έπαιζαν ίσως με κάποιο αναπτήρα.

Το πεντάχρονο αγοράκι παραμένει διασωληνωμένο σε κρίσιμη κατάσταση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ