ΕΛΛΑΔΑ

Κιβωτός του Κόσμου: Έρευνα στον Βόλο για το «πράσινο κλουβί» της τιμωρίας

Κιβωτός του Κόσμου: Έρευνα στον Βόλο για το «πράσινο κλουβί» της τιμωρίας
CNN Greece/ Αλέξανδρος Γαστεράτος

Προκαταρκτική έρευνα ξεκίνησαν οι αστυνομικοί στον Βόλο για το «πράσινο κλουβί» που σύμφωνα με τα όσα έλεγαν το προηγούμενο διάστημα μαρτυρίες παιδιών από την Κιβωτό του Κόσμου ήταν το σημείο που χρησιμοποιούσαν οι υπεύθυνοι της δομής για τον εγκλεισμό με σκοπό, όπως χαρακτηριστικά έλεγαν τα παιδιά, να τιμωρηθούν και να συνετιστούν.

Οι αστυνομικοί έχουν ξεκινήσει και παίρνουν καταθέσεις από τα πέντε παιδιά που έχουν παραμείνει μεγαλύτερο διάστημα στη συγκεκριμένη δομή, ενώ έχει ζητηθεί από τις αρχές να γίνει έρευνα και για τις καταγγελίες που είχαν δει το προηγούμενο διάστημα το «φως» της δημοσιότητας για περιστατικά κακοποίησης.

Την έρευνα έχει αναλάβει η ασφάλεια Βόλου και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη λάβει τις πρώτες καταθέσεις.

Η καταγγελία του 8χρονου

Μεταξύ αυτών των παιδιών που κατήγγειλαν την τιμωρία τους μέσω εγκλεισμού στο «πράσινο κλουβί» είναι ένας 8χρονος.

Η μητέρα του παιδιού έχει αναφέρει σχετικά:

«O γιος μου ο μικρός τώρα είναι εννιά, όταν ήταν στο Βόλο, από ό,τι μου είπε το παιδί και έχω δώσει και φωτογραφίες στον Συνήγορο του Πολίτη, τους έχω στείλει δηλαδή και υλικό. Κλείδωναν το παιδί μέσα και όχι μόνο το δικό μου το παιδί, απλά δυστυχώς ήταν και το δικό μου παιδί μέσα σε όλο αυτό. Κλείδωναν τα παιδιά μέσα σε κλουβί χωρίς φαγητό, χωρίς νερό όλη την ημέρα και το άφηναν εκεί για τιμωρία. Για παραδειγματισμό… Δηλαδή ζούμε σε συνθήκες μεσαίωνα. Και όμως υπάρχουν φωτογραφίες από το κλουβί αυτό, διότι εγώ πήγα στο Βόλο. Αν μάθουν ότι εγώ μίλησα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ