ΕΛΛΑΔΑ

Το ξέσπασμα της μάνας του «δράκου του Αμαρουσίου»

Το ξέσπασμα της μάνας του «δράκου του Αμαρουσίου»
CNN Greece

«Ζητώ χίλια συγγνώμη από τις γυναίκες, από τις οικογένειές τους, για τον πόνο που τους προκάλεσε το παιδί μου», δήλωσε με δάκρυα στα μάτια η μητέρα του 30χρονου «δράκου» του Αμαρουσίου, που συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, μετά από μια ακόμη επίθεση σε βάρος γυναίκας.

Η ίδια δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό "Ε" πως ο γιος της είναι άρρωστος, «αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για τις πράξεις του». Όμως είπε ότι "δεν είναι ο δράκος όπως τον λένε", και ότι τα τελευταία δύο χρόνια είχε σχέση με μία κοπέλα, η οποία τον εγκατέλειψε.

Η σύλληψη του 30χρονου άντρα έγινε την περασμένη Τετάρτη. Νωρίτερα το πρωί της ίδιας ημέρας, κάμερα ασφαλείας κατέγραφε τα λεπτά μετά από την επίθεση του άνδρα σε 39χρονη γυναίκα, η οποία μόλις είχε ξεφύγει και καλούσε σε βοήθεια επί της οδού Αγράφων στο Μαρούσι.

Οι φωτογραφίες ντοκουμέντο από το βιντεοσκοπημένο υλικό δημοσιεύτηκαν την Κυριακή στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», σοκάροντας την κοινή γνώμη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο «δράκος» ακολουθούσε για πολλή ώρα τη γυναίκα, της επιτέθηκε από πίσω και επιχείρησε να την παρασύρει σε πάρκινγκ της περιοχής.

GYNAIKA1

Η γυναίκα αντιστάθηκε και χτύπησε τον επίδοξο βιαστή της, τρέποντάς τον σε φυγή. Όπως φαίνεται από τις εικόνες, κρατάει την πλάτη της και φαίνεται χτυπημένη και εξαντλημένη. Από τις φωνές της, οι περίοικοι βγήκαν στα μπαλκόνια. Μία ώρα αργότερα, ο άντρας που της επιτέθηκε συνελήφθη. Η 39χρονη κλήθηκε από την αστυνομία στο αστυνομικό τμήμα Αμαρουσίου, όπου αναγνώρισε τον δράστη.

gynaika112
GYNAIKA2

Αυτοψία με τον «δράκο» στο πάρκινγκ που δολοφονήθηκε η Αγραφιώτου

Μακάβριο εύρημα το απόγευμα της ίδιας ημέρας έδωσε νέα τροπή στην υπόθεση. Στον τρίτο όροφο υπόγειου πάρκινγκ κάτω από μεγάλο σουπερμάρκετ στο Μαρούσι, βρέθηκε πτώμα γυναίκας σε προχωρημένη σήψη, που αργότερα ταυτοποιήθηκε με την Ελευθερία Αγραφιώτου. Η 69χρονη συνταξιούχος είχε εξαφανιστεί από το πρωί της Πέμπτης 21 Απριλίου.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισαν να διενεργήσουν αυτοψία με τον «δράκο» στο υπόγειο πάρκινγκ της οδού Δημητρίου Ράλλη στο Μαρούσι, πέντε εβδομάδες μετά τη δολοφονία και τρεις ημέρες μετά την απόπειρα βιασμού.

Οι υποψίες τους είχαν προκύψει κατά τη διάρκεια της ανάκρισης του «δράκου», όταν αυτός τους αποκάλυψε πως «είχε επιτεθεί και σε μια ακόμη γυναίκα σε κάποιο υπόγειο χώρο που δεν θυμάται».

Αργά χθες το βράδυ, πέντε αστυνομικοί της ασφαλείας πήγαν τον 30χρόνο βιαστή και βασικό –έως εκείνη την ώρα– ύποπτο για τη δολοφονία της άτυχης γυναίκας στο συγκεκριμένο υπόγειο χώρο, όπου είχε βρεθεί η Αγραφιώτου.

Εκεί προσπάθησαν να διαπιστώσουν αν οι κινήσεις του 30 χρόνου στο υπόγειο πάρκινγκ υποδηλώνουν οτι γνώριζε το χώρο –το πάρκινγκ και το κλιμακοστάσιο– και, γενικά, αν η συμπεριφορά του προδίδει ότι έχει σχέση με τη δολοφονία.

Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες από υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., ο 30χρονος έδειχνε πως ο χώρος τού ήταν εντελώς άγνωστος και ξένος. «Δεν μπορούσε καν να προσανατολιστεί», λένε αστυνομικές πηγές στο CNN Greece.

Παρά το γεγονός οτι έμειναν αρκετή ώρα και περπάτησαν και στους τρεις ορόφους του υπογείου πάρκινγκ στο Μαρούσι, η συμπεριφορά του «δράκου» δεν έδωσε ικανά στοιχεία, ώστε να βγει κάποιο ασφαλές συμπέρασμα.

Αν, μάλιστα, συνυπολογίσει κάποιος τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, που βγήκαν αρνητικά, αλλά και το ότι οι κάμερες ασφαλείας δεν εχουν κρατήσει το υλικό απο την ημέρα της εξαφάνιστης, τότε «σίγουρα μιλάμε για τοίχο στις έρευνες», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά αξιωματικός της ασφάλειας.

Ο κατηγορούμενος είπε στους αστυνομικούς πως αιτία ήταν μια πρόσφατη ερωτική απογοήτευση. Ο 30χρονος έχει πάρει νέα προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα το πρωί στις 9:15.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ