ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκαν οι συμβατοί λήπτες για τα όργανα της 21χρονης

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκαν οι συμβατοί λήπτες για τα όργανα της 21χρονης
Η δωρεά οργάνων ήταν κάτι που θα ήθελε και η ίδια η κόρη τους, σύμφωνα με τους γονείς της ΙΝΤΙΜΕ

Βρέθηκαν οι συμβατοί λήπτες οι οποίοι θα λάβουν τα όργανα της 21χρονης, η οποία παρασύρθηκε από ΙΧ στη Θεσσαλονίκη.

Οι γονείς της 21χρονης φοιτήτριας ανακοίνωσαν μετά τον θάνατό της νεαρής κοπέλας πως θα δωρίσουν τα όργανά της, καθώς ήταν κάτι που θα ήθελε και η ίδια η κόρη τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thesstoday, οι λήπτες που θα λάβουν το ήπαρ, τους πνεύμονες, την καρδιά, τα νεφρά και τους κερατοειδείς της 21χρονης κοπέλας έχουν βρεθεί.

Οι γονείς της Εμμανουέλας ενημερώθηκαν από τους υπευθύνους του νοσοκομείου ότι ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις για τον έλεγχο ιστοσυμβατότητας και έχουν καταλήξει στα άτομα που θα λάβουν τα όργανα του παιδιού τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η διαδικασία για τη λήψη οργάνων θα ξεκινήσει απόψε μετά τα μεσάνυχτα και θα ολοκληρωθεί τις πρωινές ώρες της Τρίτης (29/11), οπότε θα αφαιρεθεί από την υποστήριξη της ζωής.

Μηνύματα και λουλούδια στο σημείο της τραγωδίας

«Σ΄ αγαπώ κορίτσι μου», «καλό ταξίδι άγγελέ μας, σ’ αγαπάμε», γράφουν μεταξύ άλλων τα μηνύματα που συνοδεύουν τα λουλούδια που άφησαν φίλοι και γνωστοί της 21χρονης στο σημείο της τραγωδίας.

Φίλοι και συμφοιτητές αποχαιρετούν την 21χρονη που φοιτούσε στην Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αφήνοντας λουλούδια και σημειώματα.

Τα μηνύματα που έχουν αφήσει γνωστοί και φίλοι της φοιτήτριας από την Κρήτη, μεταξύ άλλων αναγράφουν: «Σ΄αγαπώ κορίτσι μου», «καλό ταξίδι άγγελέ μας, σ’ αγαπάμε», «στο πιο όμορφο κορίτσι που έχω δει ποτέ».

Σημειώνεται ότι ο 26χρονος οδηγός που παρέσυρε και εγκατέλειψε την 21χρονη οδηγήθηκε στις φυλακές με σύμφωνη απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή, ενώ η 19χρονη συνεπιβάτιδά του αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Σημειώνεται ότι προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στην Ανακρίτρια Θεσσαλονίκης ο 26χρονος οδηγός, ο οποίος κατηγορείται ότι παρέσυρε και εγκατέλειψε αιμόφυρτη την 21χρονη φοιτήτρια, στο ύψος της Καμάρας, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της ύστερα από νοσηλεία στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

Αντίθετα με τον αλβανικής καταγωγής 26χρονο, η 19χρονη συνοδηγός (ημεδαπή) αφέθηκε ελεύθερη με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ