ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Ζημιές σε χωριά προκάλεσε ισχυρή βροχόπτωση - Διακοπές στην ηλεκτροδότηση

Ρόδος: Ζημιές σε χωριά προκάλεσε ισχυρή βροχόπτωση - Διακοπές στην ηλεκτροδότηση
Ισχυρή βροχόπτωση έπληξε τη Ρόδο το βράδυ της Δευτέρας με αποτέλεσμα να σημειωθούν προβλήματα σε πολλές περιοχές rodiaki.gr

Ισχυρή βροχόπτωση έπληξε τη Ρόδο το βράδυ της Δευτέρας με αποτέλεσμα να σημειωθούν προβλήματα και ζημιές κυρίως στους αγροτικούς δρόμους των χωριών.

Η βροχή ξεκίνησε από νωρίς το πρωί της Δευτέρας (29/11) και συνεχίστηκε καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας με μικρές διακοπές, προκαλώντας ζημιές σε αρκετά χωριά του νησιού καθώς και μικρές διακοπές στην ηλεκτροδότηση που αποκαταστάθηκαν εγκαίρως.

Ειδικότερα, μετά την αποτίμηση των ζημιών από τον δήμο Ρόδου που έγινε με το πρώτο φως της ημέρας τα προβλήματα αυτά εστιάζονται κυρίως στην περιοχή του χωριού Καλάθος, όπου υπήρξαν κατολισθήσεις και μεγάλος όγκος νερού ο οποίος προξένησε πολλαπλά προβλήματα.

Επίσης στην περιοχή του χωριού Σορωνή, προκλήθηκε μεγάλος όγκος λάσπης από την ισχυρή βροχόπτωση ενώ πλημμύρισε και μία αποθήκη.

Εξίσου σοβαρά είναι τα προβλήματα σε αγροτικούς δρόμους του νησιού.

Ακόμη, στην περιοχή του χωριού Δαματριά υπήρξαν πτώσεις δέντρων ενώ στην περιοχή των Πεταλούδων συνεχίστηκαν για δεύτερη μέρα κατολισθήσεις γεγονός το οποίο υποχρέωσε τις αρχές να κλείσουν τον δρόμο για λόγους ασφαλείας.

Αντίστοιχα προβλήματα δημιουργήθηκαν αργά τη νύχτα στις κοινότητες Μαλώνας, Αρχίπολης, Διμυλιάς - Ελεούσας καθώς επίσης και σε περιοχές της δημοτικής ενότητας Ατταβύρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ