ΕΛΛΑΔΑ

Η ΠΕΦ αρωγός στο έργο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών - Μνημόνιο συνεργασίας μέχρι το 2026

Η ΠΕΦ αρωγός στο έργο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών - Μνημόνιο συνεργασίας μέχρι το 2026
Το μνημόνιο υπεγράφη την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ.κ. Ιερώνυμο Β’ και τον Πρόεδρο της ΠΕΦ κ. Θεόδωρο Τρύφων. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με στόχο την αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων και τη στήριξη των συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε ανάγκη, η ελληνική φαρμακοβιομηχανία, είναι σταθερά αρωγός εδώ και χρόνια στο έργο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Στο πλαίσιο αυτό, η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) ανανέωσε μέχρι το 2026 το Μνημόνιο συνεργασίας με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών για την κάλυψη των ιατροφαρμακευτικών αναγκών των ευπαθών κοινωνικών ομάδων μέσω του Κεντρικού Κοινωνικού Φαρμακείου των Αθηνών και του Φαρμακείου του Χαλανδρίου.

Το μνημόνιο υπεγράφη την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ.κ. Ιερώνυμο Β’ και τον Πρόεδρο της ΠΕΦ κ. Θεόδωρο Τρύφων.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών και το παρών έδωσαν, ο υπουργός υγείας κ. Θ. Πλεύρης, η υφυπουργός Υγείας κα. Ζ. Ράπτη και σύσσωμο το προεδρείο και τα μέλη του ΔΣ της ΠΕΦ.Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμος Β, δήλωσε:

«Μέσα σε μια δύσκολη εποχή ήταν η συνάντηση σήμερα που μας δίνει αισιόδοξα μηνύματα. Είναι η συνεργασία εκκλησίας με την φαρμακοβιομηχανία, ή με όσους εργάζονται στην υπηρεσία του φαρμάκου, και η συνεργασία μας στοχεύει στο να μπορούμε να προσφέρουμε το φάρμακο στους ανθρώπους εκείνους οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να το πάρουν από μόνοι τους. Έτσι λοιπόν είναι μία εκδήλωση ευχαριστίας προς αυτούς τους ανθρώπους και μια υπόσχεση ότι θα κάνουμε ότι μπορούμε περισσότερο. Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης δήλωσε τα εξής: Με μεγάλη χαρά βρισκόμαστε σήμερα εδώ στην Αρχιεπισκοπή να ευχαριστήσουμε την ΠΕΦ για την δωρεά την οποία κάνει και συνεχίζει τη συνεργασία με την εκκλησία μας προκειμένου να μπορούν να υπάρχει επάρκεια φαρμάκων στα κοινωνικά φαρμακεία και στις κοινωνικές δομές. Το έργο της εκκλησίας και του Μακαριωτάτου είναι πάρα πολύ σημαντικό, είναι ένα έργο το οποίο βρίσκεται δίπλα και βοηθάει την πολιτεία, και επομένως και εμείς από τη πλευρά μας κάθε προσφορά που γίνεται στην εκκλησία μας, είναι προσφορά η οποία γίνεται στον πολίτη, στην πολιτεία, σε εμάς τους ίδιους και θα θέλουμε να ευχαριστήσουμε που είμαστε σήμερα εδώ».

Η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη δήλωσε:

«Το έργο που επιτελεί η Αρχιεπισκοπή με τη δωρεά των φαρμάκων για τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας από τη φαρμακοβιομηχανία είναι πολύ σημαντικό. Η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία των ευάλωτων ομάδων. Είμαστε λοιπόν εδώ για να χαιρετίσουμε αυτή την αγαστή συνεργασία την οποία με όλους τους τρόπους θέλουμε να προωθήσουμε γιατί μόνο έτσι θα υπηρετήσουμε καλύτερα αυτό το οποίο αγαπάμε όλοι, τον άνθρωπο».

Από τη πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΕΦ κ. Θ. Τρύφων επιβεβαίωσε τη δέσμευση της εγχώριας βιομηχανίας στη μάχη κατά των κοινωνικών ανισοτήτων δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

«Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία έχει ως βασικό στόχο τη συμβολή της στην κοινωνική συνοχή της Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό, σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή προσφέρουμε δωρεάν φάρμακα στα κοινωνικά φαρμακεία για άπορους συμπολίτες μας. Μαζί με άλλες δράσεις θεωρούμε ότι ειδικά αυτή την περίοδο της κρίσης είναι σημαντικό να δίνουμε το παρόν ως υπεύθυνοι κοινωνικοί εταίροι και να στηρίζουμε έμπρακτα τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ