ΕΛΛΑΔΑ

Τρίκαλα: Σε σπίτι με δύο ανήλικα βρέθηκε σορός άντρα σε προχωρημένη σήψη

Τρίκαλα: Σε σπίτι με δύο ανήλικα βρέθηκε σορός άντρα σε προχωρημένη σήψη
Άποψη της πόλης των Τρικάλων EUROKINISSI/Θανάσης Καλλιάρας

Ασύλληπτη οικογενειακή τραγωδία αποκαλύφθηκε στα Τρίκαλα, όπου 53χρονη γυναίκα με δύο ανήλικα παιδιά κρατούσε για τουλάχιστον δύο μήνες τη σορό του 75χρονου άντρα της μέσα στο σπίτι τους, γιατί δεν ήθελε –όπως φέρεται να είπε– να τον αποχωριστεί.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελίες γειτόνων στην αστυνομία, εξαιτίας της δυσοσμίας που προερχόταν από το σπίτι του 75χρονου συνταξιούχου. Οι αστυνομικοί, που επισκέφθηκαν το σπίτι προκειμένου να διερευνήσουν την καταγγελία, βρέθηκαν μπροστά σε ένα μακάβριο θέαμα.

Η μητέρα και τα δύο της παιδιά ζούσαν στο σπίτι μαζί με το πτώμα του άντρα που βρισκόταν σε κατάσταση προχωρημένης σήψης. Οι αστυνομικοί απομάκρυναν την μητέρα, η οποία θα τεθεί υπό ψυχιατρική παρακολούθηση, και τα δύο παιδιά της, τα οποία έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές περιβάλλον.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τη σορό στο νοσοκομείο, όπου αύριο Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί νεκροψία–νεκροτομή, προκειμένου να αποκαλυφθεί ο ακριβής χρόνος και αιτία θανάτου του ηλικιωμένου.

Σχετική ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε η οργάνωση «Χαμόγελο του Παιδιού», στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» είχε λάβει ανώνυμη καταγγελία στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» τον Μάρτιο του 2015 για την παραμέληση των δυο κοριτσιών, καθώς και για το ότι ζούσαν κάτω από άθλιες συνθήκες και είχε ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», πριν λίγες μέρες, δέχτηκε ξανά ανώνυμη καταγγελία για την ίδια οικογένεια, ενημέρωσε άμεσα το Τμήμα Ασφαλείας Τρικάλων όπου και προέβησαν σε έρευνα.

Από την έρευνα της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι ο πατέρας βρισκόταν νεκρός στο σπίτι για μήνες. Κατόπιν εισαγγελικής εντολής, τα δύο κορίτσια μεταφέρθηκαν σε προστατευμένο περιβάλλον.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», όπως και σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση, δήλωσε τη διαθεσιμότητα των ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών του οργανισμού για να βρεθούν δίπλα στα δύο ανήλικα κορίτσια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ