ΕΛΛΑΔΑ

Save Your Hood: Υπερ-δράσεις Καθαρισμού την Παγκόσμια ημέρα Εθελοντισμού

Save Your Hood: Υπερ-δράσεις Καθαρισμού την Παγκόσμια ημέρα Εθελοντισμού

Πάνω από 36.000 εθελοντές/ντριες έχουν συμμετάσχει στις δράσεις του Save Your Hood τα τελευταία δύο χρόνια, κάνοντας τα αδύνατα..δυνατά! Άνθρωποι από γειτονιές της Ελλάδας, της Κύπρου και του εξωτερικού, ένωσαν τις δυνάμεις τους για πιο όμορφες, καθαρές και υγιείς γειτονιές. 

Οι εθελοντές είναι η δύναμη μας, και αν και κάθε μέρα είναι ημέρα των εθελοντών για εμάς, θα αφιερώσουμε κι αυτή τη μέρα ειδικά σε εκείνους καλώντας όλους και όλες σε, όχι μια, όχι δύο, αλλά ΤΕΣΣΕΡΙΣ εθελοντικές Υπερ-δράσεις καθαρισμού για να «γιορτάσουμε» κάνοντας αυτό που ξέρουμε καλύτερα!!!

Ακριβή σημεία συνάντησης:

ΑΘΗΝΑ

ΣΕΦ: Παραλία ΣΕΦ

Βύρωνας: Θέατρο Βράχων

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θερμαϊκός: Angelbay Bungalows

ΚΥΠΡΟΣ

Λεμεσός: Theama Venue


GOOD TO KNOW:

  • Σακούλες και γάντια έχουμε! Αλλά φυσικά μπορείτε να φέρετε και να επαναχρησιμοποιήσετε τα δικά σας γάντια εργασίας!!!
  • Μην ξεχάσετε τα χαμόγελα σας και την καλύτερη σας διάθεση!
  • Για δηλώσεις συμμετοχής στο Δήλωση συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες στο HYPERLINK "http://www.saveyourhood.gr/"www.saveyourhood.gr

___________________________________________________________________________


Θέλετε να πάρετε και εσείς την πρωτοβουλία να αλλάξετε τη δική σας γειτονιά;

Πώς; Μπαίνετε στην ομάδα μας στο facebook και δηλώστε συμμετοχή σε κάποιες από τις δράσεις που οργανώνονται από τους ίδιους τους εθελοντές ή προτείνετε εσείς τη δική σας!

Όπου και να είμαστε, σε πόλεις, χωριά, παραλίες, δάση, βουνά, νησιά, η δική μας γειτονιά μας χρειάζεται. Πεισμώνουμε και βάζουμε τα δυνατά μας, ώστε να φτάσουμε πιο κοντά στην αλλαγή της νοοτροπίας.

Κάνουμε χαμούλη με τις χαμογελάρες μας, τη θετική μας διάθεση και το κέφι μας.


Λίγα λόγια για το Save Your Hood

Το κίνημα Save Your Hood ενδυναμώνει πρωτοβουλίες και δίνει στους πολίτες τα μέσα να δράσουν παρέχοντας κοινό έδαφος όπου όλοι μπορούν να εκφράσουν τις ιδέες και τις ανησυχίες τους και να ενδυναμώσουν ο ένας τον άλλον για πιο υγιείς γειτονιές. Ξεκίνησε ως μια πρωτοβουλία που γρήγορα γιγαντώθηκε για την ευαισθητοποίηση του αυξανόμενου κοινού για το πρόβλημα των απορριμμάτων, ενώνοντας ενεργούς πολίτες και άλλες εθελοντικές ομάδες σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να αλλάξουμε τη νοοτροπία μας. Απόβλητα κάθε είδους - πλαστικά, άλλα υλικά, αντικείμενα καθημερινής χρήσης, ανακυκλώσιμα, οικοδομικά απόβλητα, θαλάσσια απορρίμματα, οργανικά ακόμη και επικίνδυνα απόβλητα έχουν συλλεχθεί μέχρι σήμερα. Η ανάγκη για όλους μας να έχουμε πιο καθαρά, πιο όμορφα αισθητικά, πιο υγιεινά μέρη για να ζήσουμε, μας ενώνει ώστε όλοι μαζί να δράσουμε άμεσα και να δούμε τις γειτονιές μας να αλλάζουν προς το καλύτερο.

Από τον Νοέμβριο του 2020, σε 24 μήνες ζωής, αναπτύσσεται εκθετικά σε όλη την Ελλάδα και επεκτάθηκε γρήγορα σε γειτονικές χώρες, προσελκύοντας περισσότερους από 36.000 εθελοντές, οργανώνοντας περισσότερες από 5000 δράσεις καθαρισμού και συλλέγοντας σχεδόν 10 εκατομμύρια λίτρα σκουπιδιών (πάνω από 3 ολυμπιακού μεγέθους πισίνες γεμάτες με σκουπίδια).

Τώρα, οι άνθρωποι όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Κύπρο, την Τουρκία, τη Ρουμανία και αλλού, δρουν στις γειτονιές τους, δίνοντας ένα θετικό μήνυμα στους συμπολίτες μας και φέρνοντας μια αλλαγή που τόσο χρειάζονται! Η ανάγκη μας να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούμε με τα απόβλητα κάθε είδους έχει βρει γόνιμο έδαφος και έχει αλλάξει το περιβάλλον και τις κοινότητές μας για πάντα!

Το Save Your Hood ακολουθεί ένα σοσιοκρατικό μοντέλο που επιτρέπει στους εθελοντές να συνεργάζονται και να συντονίζονται με αποτελεσματικό τρόπο. Κατά τη διάρκεια του 2021, η Save Your Hood πέτυχε πολλά περισσότερα, πέραν των καθαρισμών, επηρεάζοντας θετικά τους ανθρώπους πραγματοποιώντας εκπαιδευτικά εργαστήρια, δράσεις βομβαρδισμού σπόρων, δραστηριότητες δενδροφύτευσης και καθαρισμούς με μεικτές κοινωνικές ομάδες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ