ΕΛΛΑΔΑ

Κιβωτός του Κόσμου: Έρευνα για «μαύρο» χρήμα και παράνομο πλουτισμό

Κιβωτός του Κόσμου: Έρευνα για «μαύρο» χρήμα και παράνομο πλουτισμό
Οκτώ χρόνια ανέπαφος ο λογαριασμός μισθοδοσίας του π. Αντώνιου INTIME

Στον πυρήνα της υπόθεσης της «Κιβωτού του Κόσμου» μπαίνει πια η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας, καθώς θα ερευνήσει το ενδεχόμενο διακίνησης «μαύρου χρήματος», αλλά και το ενδεχόμενο παράνομου πλουτισμού του π. Αντώνιου και της πρεσβυτέρας.

Τα επόμενα 24ωρα οι αξιωματικοί της Οικονομικής Αστυνομίας θα έχουν στα χέρια τους την κίνηση των προσωπικών λογαριασμών του ζεύγους για τα τελευταία πέντε χρόνια.

Δεν ενδιαφέρει τις αρχές το υπόλοιπο των λογαριασμών, το οποίο έτσι κι αλλιώς αγγίζει δυσθεώρητα ύψη. Αυτό που ενδιαφέρει είναι η εισροή χρημάτων και εάν από τους λογαριασμούς αυτούς έφευγαν χρήματα και γινόταν μεταφορά μεγάλων ποσών.

Επίσης, η Οικονομική Αστυνομία περιμένει την εντολή του οικονομικού εισαγγελέα για τη διενέργεια νέας προκαταρκτικής εξέτασης, ενώ ο δικαστικός λειτουργός θα είναι αυτός που θα καθορίσει ποια θα είναι αυτά τα αδικήματα.

Οκτώ χρόνια ανέπαφος ο λογαριασμός μισθοδοσίας του π. Αντώνιου

Εν τω μεταξύ, ουδεμία ανάληψη έκανε από το λογαριασμό μισθοδοσίας του ο πάτερ Αντώνιος την τελευταία οκταετία, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

Όπως προέκυψε, ο λογαριασμός αυτός έμεινε ανέπαφος αφού δεν παρατηρήθηκαν εκροές από αυτόν, ενώ σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, στον ίδιο λογαριασμό εντοπίστηκαν συνολικά 120.000 ευρώ στο χρονικό αυτό διάστημα.

Ωστόσο, σε άλλους τραπεζικούς λογαριασμούς του π. Αντώνιου, της πρεσβυτέρας αλλά και της ΜΚΟ, βρέθηκε ότι έγιναν τουλάχιστον 2.000 κινήσεις ενώ αναμένονται και νέα στοιχεία.

Στο στόχαστρο της Αρχής βρίσκεται και το πόθεν έσχες της πρεσβυτέρας η οποία είναι διαχειρίστρια κάποιων λογαριασμών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ