ΕΛΛΑΔΑ

Στη ΜΕΘ 4χρονη: Φυστίκι έφραξε τον πνεύμονά της

Στη ΜΕΘ 4χρονη: Φυστίκι έφραξε τον πνεύμονά της
Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου νοσηλεύεται διασωληνωμένη η 4χρονη με φυστίκι στον πνεύμονα Eurokinissi / ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου νοσηλεύεται διασωληνωμένο ένα 4χρονο κοριτσάκι καθώς ένα φυστίκι του είχε φράξει τον δεξί πνεύμονα. 

Το παιδί μεταφέρθηκε εσπευσμένα από τη Σαντορίνη με δύσπνοια στο νοσοκομείο Ηρακλείου. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, όταν έφτασε, κρίθηκε σοβαρή η κατάστασή του που διασωληνώθηκε κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Το παιδί, βρέθηκε να έχει 1,5 φυστίκι στον δεξί του πνεύμονα, παρουσίασε αναπνευστική δυσχέρεια και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του από την Σαντορίνη στην Κρήτη, για την οποία στήθηκε επιχείρηση αεροδιακομιδής, με το αεροσκάφος του ΕΚΑΒ. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, αμέσως μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου διασωληνώθηκε από τον γιατρό αεροκομιδών και τον γιατρό του ΕΚΑΒ και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ.

«Το παιδί όταν ήρθε ήταν σε άσχημη κατάσταση, όμως αντιμετωπίστηκε πολύ γρήγορα από τους γιατρούς και πλέον ελπίζουμε όλα να πάνε καλά» ανέφερε ο διοικητής της ΥΠΕ Κρήτης Νεκτάριος Παπαβασιλείου.

Σύμφωνα με τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ, κ. Γιώργο Χαλκιαδάκη, μιλώντας στο ertnews, είπε ότι το παιδί όταν έφτασε στο νοσοκομείο είχε χαμηλό κορεσμό οξυγόνου.

Οι γιατροί προχώρησαν στην αφαίρεση ενδοσκοπικά των φυστικιών που είχαν αποφράξει τον δεξί του πνεύμονα (δεξιό στελεχιαίο βρόγχο).

Έπειτα η 4χρονη εισήχθη στη ΜΕΘ Παίδων, όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένη και σε καταστολή. Σύμφωνα με τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ, η κατάσταση της υγείας της είναι βελτιωμένη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ