ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Άριελ: Μήνυμα από το 112 στη Ζάκυνθο

Κακοκαιρία Άριελ: Μήνυμα από το 112 στη Ζάκυνθο
Γίνεται έκκληση σε όλους τους κατοίκους της Ζακύνθου, να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, προειδοποιεί με μήνυμα η Πολιτική Προστασία EUROKINISSI / ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Η Πολιτική Προστασία της αντιπεριφέρειας Ζακύνθου έστειλε μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του νησιού. 

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός για τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα που αναμένονται εντός της ημέρας και θα διαρκέσουν έως το βράδυ της Πέμπτης, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας έχει ήδη ενεργοποιήσει το 112 προκειμένου να ενημερώσει τους πολίτες ανά περιοχή, για την επιδείνωση του καιρού έτσι ώστε να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια της εξέλιξης των καιρικών φαινομένων.

Ήδη η Πολιτική Προστασία έστειλε μήνυμα σε όλους τους κατοίκους της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου προκειμένου να είναι προσεκτικοί λόγω της κακοκαιρίας.

Ειδικότερα:

Από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της Ε.Μ.Υ. www.emy.gr, από σήμερα Τετάρτη 30/11/2022 έως και τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης 1/12/2022 το σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία “ARIEL” θα προκαλέσει περαιτέρω επιδείνωση στον καιρό στην Ζάκυνθο, με κύρια χαρακτηριστικά τα τοπικά μεγάλα ύψη βροχής, τις μεγάλες ραγδαιότητες βροχόπτωσης, τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τους θυελλώδεις ανέμους 7 – 8 μποφόρ.

Γίνεται έκκληση σε όλους τους κατοίκους της Ζακύνθου, εάν και εφόσον προκύψουν κατά τόπους έντονα καιρικά φαινόμενα όπως ισχυρή βροχόπτωση και θυελλώδεις άνεμοι, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις ειδικά σε περιοχές που ενέχουν κίνδυνο κατολισθήσεων και τοπικών πλημμυρικών φαινομένων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ