ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονίζει η μητέρα της 26χρονης που πέθανε από περιτονίτιδα - Δεν την εξέταζαν στα νοσοκομεία

Συγκλονίζει η μητέρα της 26χρονης που πέθανε από περιτονίτιδα - Δεν την εξέταζαν στα νοσοκομεία
Η 26χρονη ένιωσε οξύ πόνο στην κοιλιακή χώρα αλλά οι γιατροί δεν την εξέτασαν (φωτ. αρχείου) Eurokinissi

Όπως καταγγέλλει η μητέρα της 26χρονης, μέσα σε μία εβδομάδα, πήγαινε από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, χωρίς κανένας να της κάνει εξετάσεις, μέχρι που κατέληξε

Δικαίωση για τον άδικο χαμό της κόρης της, ψάχνει η μητέρα της 26χρονης Μαρίας, η οποία πέθανε το περασμένο καλοκαίρι από περιτονίτιδα και αφού όπως καταγγέλλει η νεαρή κοπέλα μετέβη σε τρία νοσοκομεία αλλά κανένα δεν την εξέτασε με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.

Σύμφωνα με την καταγγελία της μητέρας στις 25 Ιουνίου η 26χρονη ένιωσε οξύ πόνο στην κοιλιακή χώρα. Αμέσως μετέβη στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί την έδιωξαν καθώς όπως ισχυρίστηκαν επρόκειτο για περιστατικό COVID.

Μέσα σε μία εβδομάδα, πήγαινε από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, χωρίς κανένας να της κάνει εξετάσεις, μέχρι που κατέληξε, καταγγέλλει η μητέρα της.

«Ήταν να πάει σε μια θεατρική παράσταση με τους φίλους της. Στη διαδρομή την έπιασε ένας οξύς πόνος χαμηλά και σχεδόν λιποθύμησε. Το αγόρι της την περίμενε, του το είπε και έφυγαν για το Ιπποκράτειο», είπε η μητέρα της και υπογράμμισε ότι εκεί δεν της έκαναν υπέρηχο γιατί δεν είχαν το κατάλληλο μηχάνημα.

Από εκεί, σύμφωνα με τη μητέρα της, την έδιωξαν. Τη Δευτέρα ανέβασε υψηλό πυρετό και την πήγαν στο «Αγία Όλγα». Και από εκεί την «έδιωξαν», λέγοντας στους γονείς της ότι δεν έχει τίποτα.

Λίγες ημέρες μετά, την Πέμπτη, η Μαρία παραπονέθηκε ξανά για ενοχλήσεις στο ίδιο σημείο. Δεν μπορούσε να ξαπλώσει και πονούσε πολύ. Όπως υποστήριξε η μητέρα της, την πήγαν στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», όμως για ώρες κανείς δεν είχε ενημερώσει τους γονείς της για την πορεία της υγείας της.

«Δεν της έβαλαν μέχρι εκείνη την ώρα ούτε αντιβίωση, ούτε ορό. Ήταν στον διάδρομο καθισμένη... Ρώτησα τον γιατρό μήπως χρειάζεται να τη δει κάποιος χειρούργος και εκείνος απάντησε κοφτά "Χειρουργούς δεν έχουμε"», πρόσθεσε η κ. Χριστίνα.

Λίγες ώρες αργότερα οι γιατροί τηλεφώνησαν στους γονείς της Μαρίας και τους είπαν ότι η κατάσταση της υγείας της παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση. Τη διασωλήνωσαν και τη μετέφεραν στο «Λαϊκό Νοσοκομείο» για επέμβαση. Λίγες ώρες μετά τη μετέφεραν στο «Αττικόν» όπου η Μαρία κατέληξε.

Οι γονείς της Μαρίας σήμερα ζητούν να χυθεί άπλετο φως στις συνθήκες θανάτου της. Κάνουν λόγο για αμέλειες από την πλευρά των γιατρών και αδυνατούν να πιστέψουν πώς ένας νέας άνθρωπος πεθαίνει από περιτονίτιδα εν έτει 2022.

«Να μην χαθούν άλλα παιδιά με αυτόν τον τρόπο», είπε κλαίγοντας η μητέρα της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ