ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Άριελ: Κλειστά τα σχολεία στην Κατερίνη

Κακοκαιρία Άριελ: Κλειστά τα σχολεία στην Κατερίνη
Στην πρώτη γραμμή επικινδυνότητας έως το βράδυ της Πέμπτης θα βρεθούν κυρίως Μαγνησία, Πέλλα, Ημαθία, Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη και περιοχές του Αιγαίου. ΣΑΓΙΑΣ ΤΑΚΗΣ / Eurokinissi - Φωτογραφία αρχείου

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, τα σχολεία του δήμου Κατερίνης, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που έφερε η κακοκαιρία Άριελ.

Όπως έγινε γνωστό, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου Κατερίνης.

Κλειστές θα είναι και όλες οι παιδικές μονάδες, καθώς και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, του Δήμου Δίου Ολύμπου.

Πόσο θα διαρκέσει η κακοκαιρία

Μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης θα διαρκέσει η κακοκαιρία Άριελ, που συνεχίζει την επέλασή της από την χώρα μας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία Άριελ. Μετά από μια δύσκολη νύχτα σε αρκετές περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες οι μετεωρολόγοι εφιστούν προσοχή στους πολίτες αφού τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι το βράδυ.

Στην πρώτη γραμμή επικινδυνότητας έως το βράδυ της Πέμπτης θα βρεθούν κυρίως Μαγνησία, Πέλλα, Ημαθία, Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη και περιοχές του Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Τοπικές βροχές αναμένονται σήμερα στην Αττική, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Μετά το μεσημέρι ωστόσο τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Ειδικότερα, έντονες και επικίνδυνες βροχές αναμένονται τις επόμενες ώρες σε Ημαθία, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου ενώ στην Αττική, θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας

Υπενθυμίζεται ότι ήδη, οι κάτοικοι σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Πιερία, Λάρισα και Μαγνησία έχουν λάβει μήνυμα από το 112 για αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, οι περισσότερες και πιο επικίνδυνες βροχές θα σημειωθούν σε Ημαθία, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική.

Νέο έκτακτο δελτίο

Σε επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων λόγω της κακοκαιρίας «Άριελ» προχώρησε η ΕΜΥ το πρωί της Πέμπτης (1/12) βάσει των τελευταίων διαθέσιμων στοιχείων που δείχνουν ότι επτά ειναι οι περιοχές που κινδυνεύουν περισσότερο τις επόμενες ώρες.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας παραμένουν τα μεγάλα ύψη βροχής, οι μεγάλες ραγδαιότητες βροχόπτωσης, η μεγάλη συχνότητα κεραυνών στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα και οι κατά διαστήματα θυελλώδεις ανέμους 7 με 8 μποφόρ. Η εκτίμηση της ΕΜΥ είναι ότι η κακοκαιρία θα διαρκέσει έως και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης (1/12).

Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα ισχυρά στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως νομούς Πιερίας και Χαλκιδικής) και στα βορειοανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας.

Πλημμύρες, προβλήματα και κλειστά σχολεία στη Σκόπελο

Αντιμέτωπη με τριήμερη κακοκαιρία είναι η Σκόπελος, που βρίσκεται αντιμέτωπη με προβλήματα και πλημμυρικά φαινόμενα.

Τα νερά μπήκαν σε σπίτια κατοίκων ενώ ο μεγάλος όγκος βροχής προκάλεσε προβλήματα και στο οδικό δίκτυο του νησιού.

Ο δήμαρχος, Σταμάτης Περίσσης, ανακοίνωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ το κλείσιμο των σχολείων, καθώς υπήρξε εισροή υδάτων λόγω της παλαιότητας των κτηρίων.

Κλειστή η εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου λόγω πτώσης βράχων

Σαρωτικό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας Αριέλ στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Η Αττική δεν αποτέλεσε εξαίρεση, με τα προβλήματα να κάνουν την εμφάνισή τους τις πρώτες πρωινές ώρες. Συγκεκριμένα, στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου υπήρξε πτώση βράχων σε δύο σημεία, στο ρεύμα εισόδου προς την πρωτεύουσα, κοντά στην Κινέττα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία, καθώς η τροχαία έσπευσε στο σημείο έτσι ώστε να αποτρέψει τυχόν περαιτέρω προβλήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν από την τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, υπήρξε και πρόσκρουση αυτοκινήτου στον έναν βράχο, χωρίς όμως να αναφέρονται τραυματισμοί παρά μόνο υλικές ζημιές.

Σε κάθε περίπτωση, η διακοπή της κυκλοφορίας έφερε και το ανάλογο πρόβλημα στο οδικό δίκτυο. Η κίνηση έκανε την εμφάνισή της πολύ νωρίς, καθώς από την Κινέττα ως τα Μέγαρα υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας. Μάλιστα, οι καθυστερήσεις αποτυπώνονται και στον σχετικό χάρτη, καθώς τα οχήματα εκτρέπονται στην παλιά εθνική οδό από τον κόμβο Κινέττας ως τον κόμβο Μεγάρων.

H πρόγνωση του καιρού για σήμερα

Έως σήμερα το βράδυ (01/12) θα συνεχίσει η κακοκαιρία Άριελ να επηρεάζει τη χώρα μας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, μεγάλη συχνότητα κεραυνών, θυελλώδεις ανέμους και χιόνια στα ορεινά της βόρειας χώρας.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά σήμερα τις προμεσημβρινές ώρες σε Ιόνιο, Πελοπόννησο, δυτική και ανατολική Στερεά, Εύβοια και δυτική και νότια Κρήτη.

Μέχρι το μεσημέρι η Άριελ θα φτάσει στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες.

Έως το βράδυ, τα έντονα φαινόμενα θα πλήξουν την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα από νωρίς το πρωί μέχρι και το βράδυ.

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται στην Αττική. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, όμως γρήγορα θα εξασθενήσουν και το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Ανάλογες καιρικές συνθήκες και στη Θεσσαλονίκη. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για αύριο Πέμπτη

Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά:
α. στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη δυτική και την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τη δυτική και τη νότια Κρήτη μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες
β. στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες μέχρι το μεσημέρι και
γ. στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα από νωρίς το πρωί μέχρι και το βράδυ.
Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της βόρειας χώρας.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, όμως γρήγορα θα εξασθενήσουν και το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και από το μεσημέρι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, στην κεντρική Μακεδονία μέχρι τις μεσημβρινές ώρες και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη από νωρίς το πρωί μέχρι και το βράδυ.
Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια καταιγίδες. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Στερεά μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, όμως από τις προμεσημβρινές ώρες στα νότια και αργότερα στα υπόλοιπα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και μετά το μεσημέρι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη δυτική και νότια Κρήτη μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είιναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι και τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και μετά το μεσημέρι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ