ΕΛΛΑΔΑ

Ο ρόλος των ποινικών στη μεγάλη απόδραση του Κορυδαλλού

Ο ρόλος των ποινικών στη μεγάλη απόδραση του Κορυδαλλού
Φυλακές Κορυδαλλού EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη

Παράλληλα με την εκδίκαση, στην ειδική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, της υπόθεσης του αποκαλούμενου "σχεδίου Γοργοπόταμος", η Αντιτρομοκρατική συνεχίζει την έρευνά της για πρόσωπα που δεν έχουν μεν αυτοποιηθεί στην πολύκροτη υπόθεση όμως ο ρόλος τους αποκαλύπτεται από κωδικοποιημένα μηνύματα.

"....Με όλα αυτά για τύπου Γ (φυλακές) κτλ, φοβήθηκε κόσμος και θέλει να φύγει τώρα που μπορεί. Θα φύγει ένας ή δυο άνθρωποι του " κεφάλα" και δυο Αλβανοί ακόμα από τον άλλο φίλο. Μας ζήτησε ο "κεφάλας" αν μπορούμε να τους έχουμε ένα αμάξι εδώ έξω ώστε να φύγουν ξεχωριστά για να πάνε στην καβάτζα.."

Αυτό είναι ένα από τα χιλιάδες μηνύματα που αντάλλασσαν τα έγκλειστα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς με τον Χριστόδουλο Ξηρό και τους συνεργούς τους για το μεγάλο σχέδιο απόδρασής τους από τις φυλακές.

Το CNN Greece φέρει στη δημοσιότητα το μήνυμα στο οποίο κρατούμενος των φυλακών για ποινικά αδικήματα με τον κωδικό "κεφάλας" φαίνεται να βοηθά τους τρομοκράτες στην κατασκευή βομβών και μάλιστα ζητά από τα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς να πάρουν μαζί κατά τη διαφυγή τους και δυο δικούς του φίλους -ποινικούς επίσης.

"Ο άνθρωπος του "κεφάλα" -και φίλος μας- είναι άνθρωπος που φτιάχνει βόμβες για τη νύχτα. Έχει "μαγειρέψει " το υλικό μας και τον πρότεινε ο ίδιος ο "κεφάλας". Το θέμα εδώ πέρα είναι να κάνουμε τη δουλειά μας και να τελειώνουμε"

Στην αντιτρομοκρατική μπορεί να έχουν υποψίες για το ποιος μπορεί να είναι αυτός ο ποινικός με το κωδικό όνομα αλλά ακόμα δεν έχουν αποδείξεις.

Η δίκη για την απόδραση των τρομοκρατών που θα ανατίναζαν τη φυλακή για να εξαφανιστούν άρχισε πριν από λίγες μέρες αλλά προχωρά με πολύ αργούς ρυθμούς καθώς οι απειλές και τα επεισόδια από την πλευρά των τρομοκρατών σε βάρος των δικαστών είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενα. Έτσι, η δίκη καθυστερεί, με κίνδυνο ακόμα και να λήξει το 18μηνο και κάποιοι από τους κατηγορούμενους να αφεθούν ελεύθεροι. Αυτό έχει να κάνει με τα νέα πρόσωπα στην υπόθεση.

Στη δικογραφία τα σημειώματα αποκαλύπτουν ότι με άνεση και χωρίς ουδείς να τους εμποδίζει, ποινικός και τρομοκράτες σχεδίαζαν τη μεγάλη απόδραση με καθημερινή επαφή και συζητήσεις.

".... Όμως (χωρίς να θέλουμε να σε τσαντίσουμε Κώστα) υπάρχει ζήτημα απειρίας που μπορεί και να μας δημιουργήσει πάλι πρόβλημα. Γι αυτό κάτσαμε και σκεφτήκαμε εναλλακτικές λύσεις. Μιλήσαμε με τον "κεφάλα". Αυτός έχει άνθρωπο δικό του ο οποίος έχει "μαγειρέψει" το υλικό μας στο παρελθόν..... Ο άνθρωπος αυτός είναι λοιπόν διαθέσιμος να "μαγειρέψει" όλο το υλικό μας. Έτσι θα είμαστε 100% σίγουροι ότι θα πετύχει. Λοιπόν " Κώστα" μόλις πάρεις τα " υγρά" με το " Στέλλιο" έχει ένα σπίτι ασφαλείας του "κεφάλα" που θα είναι ο "μάγειρας", θα σου δώσουμε τη διεύθυνση κωδικοποιημένη."

Το σχέδιο "Γοργοπόταμος" απέτυχε παταγωδώς για Χριστόδουλο Ξηρό και Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς όμως οι αρχές συνεχίζουν να ψάχνουν για τα πρόσωπα και τους κωδικούς που δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί και εμπλέκονται στη μεγάλη αυτή υπόθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ