ΕΛΛΑΔΑ

Πατέρας Αντώνιος: «Δεν έχω τίποτα δικό μου - Τα ράσα μου δεν έχουν τσέπες»

Πατέρας Αντώνιος: «Δεν έχω τίποτα δικό μου - Τα ράσα μου δεν έχουν τσέπες»
Η αντίδραση του πατέρα Αντωνίου για τον οικονομικό έλεγχο στη «Κιβωτό του Κόσμου» EUROKINISSI

«Δεν έχω τίποτα δικό μου», διαμηνύει μέσω τρίτων ο πατέρας Αντώνιος μετά τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στα οικονομικά της Κιβωτού του Κόσμου για τέσσερα κακουργήματα.

«Δεν περίμενα μετά από τόση προσπάθεια να ακούγεται το όνομά μου για τέτοια πράγματα. Όλα τα περιουσιακά στοιχεία είναι περασμένα στην Κιβωτό. Δεν έχω τίποτα δικό μου. Όλα είναι των παιδιών. Δεν κρύβομαι από κανέναν. Αν με ζητήσουν οι αρχές θα εμφανιστώ αμέσως. Με κατηγορούν άδικα άνθρωποι που δεν πέρασαν καν από την Κιβωτό. Τα ράσα μου δεν έχουν τσέπες» φέρεται να είπε σε δικούς του ανθρώπους ο πατέρας Αντώνιος σύμφωνα με το STAR.

Οργισμένη εμφανίζεται και η πρεσβυτέρα που σημειώνει νοιώθοντας πως έχει αδικηθεί:

«Δεν έκρυψα ποτέ χρήματα σε μυστικές γωνιές. Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα για τις εξελίξεις. Οι νομικοί μας είχαν ενημερώσει τι θα συμβεί. Ανεβαίνουμε τον δικό μας Γολγοθά και θα αποδείξουμε ότι όλα έγιναν σύμφωνα με το γράμμα του νομού» φέρεται να είπε η πρεσβυτέρα.

Την ίδια ώρα άτομα από το περιβάλλον του πατέρα Αντώνιου ξεσπούν κάνοντας λόγο για ευθύνες όσων εργάζονταν στις δομές της Κιβωτού: «Να αναλάβουν τις ευθύνες τους και όσοι έδεναν και έλυναν στην δομή. Αν ήξεραν κάτι και δε μιλούσαν στον πατερά Αντώνιο πρέπει να τιμωρηθούν. Για τα χρήματα όμως ακούγονται υπερβολές. Υπήρχαν τεράστια έξοδα και με κόπο καταφέρναμε να ανταπεξέλθουμε».

Η εμφάνιση της πρεσβυτέρας στη δομή

Μετά από πολλές ημέρες, στη δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στον Κολωνό, εμφανίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής η πρεσβυτέρα.

Η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή δεν θέλησε να κάνει κάποιες δηλώσεις στους εκπροσώπους τους τύπου και μάλιστα φάνηκε να δυσανασχέτησε από την παρουσία τους.

Σύμφωνα με την τηλεόραση του Alpha, η πρεσβυτέρα, έφυγε βιαστικά από την πίσω πόρτα της δομής στην οδό Νικοδήμου. Τη συνόδευε ένας βοηθός της που κρατούσε μια μεγάλη βαλίτσα.

Να σημειωθέι ότι έχει λήξει η προθεσμία που είχε δόσει ο εισαγγελέας στον πατήρ Αντώνιο και την πρεσβυτέρα να εγκαταλείψουν τη δομή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιερέας βρίσκεται ακόμα στον 4ο όροφο της δομής όπου διέμενε το τελευταίο διάστημα και η παρουσία της πρεσβυτέρας ενισχύει το γεγονός αυτό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται στη δομή φορτηγό μεταφορικής εταιρείας για να πάρει τα υπάρχοντα του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας, ώστε να απομακρυνθούν από το οίκημα σύμφωνα με την εισαγγελική εντολή.

Τέσσερα κακουργήματα ερευνούν οι εισαγγελικές Αρχές

Τέσσερα κακουργήματα και συγκεκριμένα υπεξαίρεση, απιστία, φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος ερευνούν οι εισαγγελικές Αρχές αναφορικά με τα οικονομικά της «Κιβωτού του Κόσμου».

Για τα πρώτα δύο αδικήματα απαιτείται έγκληση.

Δηλαδή, θα πρέπει το νέο ΔΣ της «Κιβωτού του Κόσμου» να υποβάλει έγκληση εντός 3 μηνών από τον εντοπισμό ενδεχόμενης διάπραξης συγκεκριμένων πράξεων σε βάρος της οργάνωσης.

Ωστόσο, εκτιμάται ότι αυτό θα συμβεί εντός της προθεσμίας που μετρά από την ολοκλήρωση του διαχειριστικού ελέγχου με την Εισαγγελία να μη δεσμεύεται να αρχίσει από τώρα την έρευνά της για αυτά τα αδικήματα. Τα υπόλοιπα αδικήματα, επίσης κακουργηματικού χαρακτήρα, διώκονται αυτεπαγγέλτως.

Ήδη, με παραγγελία του εισαγγελέα Πρωτοδικών, Ιωάννη Σέβη, ο οποίος θεωρείται εξειδικευμένος σε οικονομικά σκάνδαλα προς την Οικονομική Αστυνομία θα πρέπει να διενέργηθουν συγκεκριμένες πράξεις προκειμένου να ριχθεί φως στα οικονομικά της «Κιβωτού του Κόσμου,» του πατέρα Αντώνιου, της πρεσβυτέρας και ακόμα 9 προσώπων.

Συγκεκριμένα βάσει της παραγγελίας του κ. Σέβη στην Οικονομική Αστυνομία θα διενεργηθεί:

  • Φορολογικός έλεγχος την τελευταία 5ετία.
  • Γνωστοποίηση του πορίσματος του διαχειριστικού ελέγχου.
  • Έρευνα για το εάν έχουν χορηγηθεί εθνικές ή κοινοτικές επιχορηγήσεις
  • Άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών για την τελευταία 5ετία τόσο της "Κιβωτού του Κόσμου" όσο και 11 φυσικών προσώπων. Πρόκειται για τον πατέρα Αντώνιο, την πρεσβυτέρα, μέλη της οικογένειας τους και μέλη των ΔΣ του Οργανισμού που έχουν εναλλαχθεί όλο αυτό το διάστημα.

Στο άνοιγμα των λογαριασμών για τα φυσικά πρόσωπα, περιλαμβάνονται και κάρτες, μετοχές και κάθε άλλο χρηματοπιστωτικό προϊόν εντοπιστεί στην κατοχή τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ