ΕΛΛΑΔΑ

O Αρχιεπίσκοπος στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων της Μητρόπολης στον Πειραιά

O Αρχιεπίσκοπος στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων της Μητρόπολης στον Πειραιά
O Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμος στα εγκαίνια του νέου κέντρου της Μητρόπολης στον Πειραιά EUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Τα εγκαίνια του νέου διοικητικού κέντρου της Μητρόπολης Πειραιώς, τελέσθηκαν σήμερα Κυριακή (4/12) παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.

Το νέο διοικητικό κέντρο βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πόλης, δίπλα στον Καθεδρικό Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Πειραιώς.

Την Ακολουθία του αγιασμού των εγκαινίων τέλεσε ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος αμέσως μετά ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο, τους ιεράρχες και όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους, ενώ αναφέρθηκε στο νέο διοικητικό κέντρο της τοπικής Εκκλησίας. Κατόπιν, χαιρετισμό απηύθυνε η Αθανασία Μαρινάκη, σύζυγος του Βαγγέλη Μαρινάκη, δαπάνη του οποίου ανακαινίστηκαν και διαρρυθμίστηκαν εξ ολοκλήρου τα νέα γραφεία της Μητρόπολης στη μνήμη του μακαριστού πατέρα του, Μιλτιάδη.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μίλησε για τις νέες εγκαταστάσεις της Μητρόπολης και συνεχάρη τον σεβασμιώτατο για τους κόπους του, ενώ ευχήθηκε αυτός ο χώρος να είναι ο χώρος που μεριμνά για όλα τα επιμέρους προβλήματα του λαού είτε στη διοίκηση είτε στην ποιμαντική. Σε άλλο σημείο του λόγου του, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας αναφέρθηκε στις κρίσεις που βιώνουμε για να τονίσει ότι «οι κρίσεις, μικρές ή μεγάλες, περνάνε, εύκολα ή δύσκολα, περνάνε, αυτό που μένει είναι η παρακμή της κρίσης. Και αυτό είναι το πρόβλημα της σημερινής εποχής». Επισήμανε, μάλιστα, ότι τέτοια γεγονότα σαν το σημερινό, που είναι αποτέλεσμα συνεργασίας, είναι απαραίτητα για να ξεπεράσουμε την παρακμή.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στις νέες εγκαταστάσεις.

Παρέστησαν οι μητροπολίτες Νικαίας Αλέξιος, Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης Εφραίμ, Σύρου, Τήνου, 'Ανδρου, Κέας και Μήλου Δωρόθεος, Κορίνθου Διονύσιος, Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Γλυφάδας Αντώνιος, οι επίσκοποι Χριστιανουπόλεως Προκόπιος και Ευρίπου Χρυσόστομος, υπουργοί, βουλευτές, οι τοπικές αρχές, εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και φορέων, κληρικοί και πλήθος πιστών.

Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευαν ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης και ο αρχιδιάκονος Ιωάννης Μπούτσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ